7 KLASIKA NA SLANO

Napravili smo sočnu roladu, prhke košarice i sladoled od pršuta, tražila se kuglica više

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Klasične deserte pretvorite u slana jela kojima ćete iznenaditi, ali i oduševiti

Navika je zanimljiva stvar. U raznim životnim situacijama nam je od velike pomoći, no kada je o hrani riječ, nekada nas zna i prevariti. Odličan je primjer način na koji doživljavamo određenu hranu: čim ugledamo pun tanjur, već zamišljamo i pretpostavljamo kakvog je okusa njegov sadržaj. Od klasika poput sladoleda, kolačića madeleines ili pak panna cotte, koji se najčešće služe kao deserti, uvijek očekujemo da su slatkog okusa. Srećom, ne mora doista biti tako!

Pravo je vrijeme da malo zavarate nepce te neke predvidljive stvari učinite nepredvidljivima. Jela koja ste navikli kušati u slatkoj varijanti probajte pripremiti od drugih, neočekivanih namirnica. Primjerice, slani sladoled svakako će vas osvježiti, ali i unijeti malo raznolikosti u vaš život.

SLADOLED OD PRŠUTA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Ništa manje ne iznenađuju ni francuski kolačići madeleines koji se mogu okusiti u mnogo slatkih varijanti. Rijetko ga se može naći u slanoj, iako je spoj parmezana i ružmarina toliko poseban da nećete poželjeti više jesti nijedan drugi okus.

MADELEINES S PARMEZANOM I RUŽMARINOM

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Isto se odnosi i na crème brÛlée, panna cottu, roladu ili košarice od prhkog tijesta. Bitna je i dalje tehnika pripreme spomenutih jela i tu se moraju poštovati pravila pa će se i slani crème brÛlée obavezno na kraju posipati šećerom koji se zatim karamelizira.

CRÈME BRÛLÉE S GUŠČJOM JETROM

KRUŠČIĆI S ORASIMA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Panna cotta i dalje sadrži želatinu da bi zadržala svoju formu. Biskvit za roladu odmah nakon pečenja mora se zarolati da bi imao zadovoljavajuću formu. Jela iz ovog editorijala ostavit će vas bez daha, najprije zanimljivim izgledom i prezentacijom, a zatim i okusom. Uživajte u isprobavanju ovih slanih iznenađenja.

PANNA COTTA S KOZJIM SIROM I KOZICAMA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

ROLADA PUNJENA ŠPINATOM I ŠUNKOM

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

KOŠARICE OD PRHKOG TIJESTA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:17