JESTE LI ZNALI?

Na zagrebačkoj Ljubljanici peče se odličan kruh, a njihova peciva i focaccia će vas raspametiti

 Neja Markicevic/Cropix
Slastičarnica Pierre već dvije godine nudi odlične slastice, a u posljednje vrijeme posebnu pažnju posvetili su i krušnim proizvodima

Osim nekoliko provjerenih adresa u centru grada, nedavno nas je osvojio i fantastičan kruh sa zagrebačke Ljubljanice. Tamo se, naime, nalazi slastičarnica Pierre Ive Steinbauer, o kojoj smo već pisali i koja je vrlo optimistično otvorena u vrijeme kada se pandemija koronavirusa kreatala prema svom vrhuncu.

image
Neja Markicevic/Cropix

Na kaju se pokazalo kako taj potez nije bio nimalo pogrešan pa tako slastičarnica sada radi već dvije godine i još uvijek, baš kao i u početku, nudi sjajne slastice punih okusa, od kojih svakako preporučujemo kombinaciju pistacije i čokolade te odličan tart od limuna, a osim toga, ovdje možete svratiti i na prave krušne poslastice.

Naime, u posljednjih nešto više od godinu dana u Pierre slastičarnici, uz stručnu pomoć Domagoja Kordića, usavršili su i na zbilja visoku razinu doveli pripremu kruha, focaccia i peciva od kiselog tijesta. Nerijetko ćete u njihovoj vitrini zateći i kakav dobar, konkretniji slani zalogaj, idealan za gablec usred radnog vremena ili usputni, ali zasitan snack.

Isprobali smo njihovu focacciu s rajčicama i sirom, jedan od boljih primjeraka koji se u Zagrebu mogu pronaći, a nije nas razočarao niti njihov kruh. Favorit nam je svakako mekan i pun okusa kukuruzni kruh koji je idealan za najrazličitije sendviče, a najfiniji je u najjednostavnijem obliku – s maslacem i domaćim džemom.

Osim navedenog, nude još i kroasane te cruffine, a imaju i manju terasu ispred lokala pa, kada ovdje već svratite po kruh, sjednite, naručite kavu i počastite se kakvom poslasticom.

Nakon što je dobar dio života provela radeći u velikim tvrtkama, o vlastitom poslu Iva Steinbauer, danas vlasnica Pierre slastičarnice, počela je razmišljati kada je prije nekoliko godina ljetovala u Orebiću. Naime, u jednoj je tamošnjoj slastičarnica isprobala sladoled koji je promijenio baš sve, odlučila se za prekvalifikaciju, završila školu slastičarstva u talijanskoj Bologni pa prošla kroz nekoliko radionica i tečajeva u Hrvatskoj.

Krajem prošle godine, u studenome kada je 2020. još uvijek izgledala mnogo optimističnije, krenula je s proizvodnjom i dostavom svojih slastica te kruha od kiselog tijesta, a idući logičan korak bila je slastičarnica. U listopadu 2020. godine posjetili smo je u tada novootvorenom Pierreu i odmah nas je osvojila svojim pristupom, ali i slasticama koje priprema samo od najkvalitetnijih sastojaka, u što smo se uvjerili i sami. Cijelu priču pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:17