PROMO

Međimurska vinarija slavi 30 godina postojanja, krenuli su skromno, a danas osvajaju nagrade

 Ustupljena Fotografija/
Međimurska vinska cesta iz godine u godinu mijenja se nabolje, najčešće snagom i vrijednošću odvažnih pojedinac

Među njima su i članovi obitelji i vlasnici vinarije Cmrečnjak, koji su vinskom svijetu poznati puna tri desetljeća.

Trideset godina djelovanja vinarije Cmrečnjak ispunjeno je zahvalnošću svim prijateljima i poznavateljima vina koji su prihvaćali vina Cmrečnjak, a osobito svima koji su ih nagrađivali i iskreno preporučivali. S vremenom se tržište širilo, vinogradi i podrum su se povećavali, a primjenom provjerenih znanja, novih tehnologija i profesionalno odrađenih vizuala etiketa, vina Cmrečnjak udomaćila su se na gotovo svim relevantnim vinskim kartama nacionalne gastro scene. U lepezi bijelih sorti perjanice vinarije su sauvignon, pušipel, muškat žuti, pinot sivi, rajnski rizling, silvanac zeleni i graševina. Brojne berbe iz minulih godina potvrdile su ekstra visoku klasu sauvignon i rizling izdanja, a bez ikakvih dvojbi kultne kreacije pjenušca Polaris, vina Pušipel Classic, Pušipel Mađerka, Xtreme Cmrečnjak i Xtreme Cmrečnjak na kvadrat dolaze iz nasada pušipela.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Do devedesetih godina 20. stoljeća smatralo se da Međimurje nije zemlja za crvene sorte. Danas, samo trideset godina poslije, pod etiketom Cmrečnjak hrvatska eno-gastro scena može uživati u jedinstvenim ostvarenjima pinota crnog i merlota. Za osobit doprinos u rastu kvalitete vina zaslužni su zavičajni vinski festival Urbanovo te nacionalne i međunarodne izložbe i festivali, no na istinski kvalitativni zaokret i "pojačanu vidljivost" vina Cmrečnjak u državi i susjedstvu presudno su utjecale svjetske medalje osvojene na IWC i CMB ocjenjivanjima te one najbrojnije s londonskog Decantera.

image
Ustupljena Fotografija/

Prvo srebro za Sauvignon i broncu za Ledenu berbu Graševine, Decanter Wine World Awards dodijelio je vinariji Cmrečnjak 2016. godine. Te su medalje bile veliko ohrabrenje i potvrda ispravnih odluka, nakon kojih je u vinariju do danas stiglo još dvadesetak srebra i bronci, a postignuto je ono najvažnije - prodaja vina postala je ležernija i ugodnija sastavnica poslovnog života vinarije.

Vinarija Cmrečnjak

Sveti Urban 273

Štrigova, Međimurje

www.cmrecnjak.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:08