VRTOVI BUDUĆNOSTI

Mate Rimac uložio u Moj Gruntek, ovo je prvi agro projekt u koji je investirao

 /Profimedia
Kako kažu iz Moj Gruntek, njegova će investicija pomoći u stvaranju zelenije i održivije budućnosti

Nakon gotovo dvije godine uspješnog poslovanja ekipe iz Moj Gruntek, vrtova budućnosti, kako ga nazivaju osnivači, u projekt je uložio Mate Rimac, objavili su na svojim službenim stranicama. Rimac time, kako kažu, pomaže u ostvarenju velikih planova za budućnost i ulazak na inozemno tržište. Ovo je ujedno i prvi agro projekt u koji je Mate Rimac odlučio investirati, a iz Grunteka poručuju kako im je iznimno drago što je jedan svjetski inovator prepoznao njihovu upornost i kvalitetu.

Kako pišu, ovo ulaganje pomoći će im da se približe ostvarenju velikih planova za stvaranje zelenije i održivije budućnosti.

"Gruntek potiče urbano stanovništvo da organsko povrće nabavlja direktno od proizvođača, bez posrednika; transparentno, povoljnije i bez stvaranja otpada od pakiranja i bacanja viškova hrane iz maloprodaje što je neizbježno u trgovačkim lancima. Gruntek nema takve probleme; niti u proizvodnji niti u pakiranju i distribuciji ne koristimo plastiku. Korisnici su već naviknuti na prirodan izgled i okus povrća te se ne planiraju vraćati masovnoj proizvodnji", navode.

Što je točno Moj Gruntek?

Ideja o vrtovima budućnosti nastala je kako bi se svima zainteresiranima omogućilo da na jednostavan način dođu do organskog povrća i u međuvremenu putem aplikacije prate poljoprivredne aktivnosti na svom komadiću zemlje. Korisnici putem web aplikacije digitalno mogu saditi i upravljati svojim vrtovima, a brigu o istima vodi tim tehnologa i poljoprivrednika te im potom na adresu stiže pošiljka svježih plodova uzgojenih na Grunteku.

Najam vrta i dostava je trenutno moguća za sve one koji žive u Zagrebu i okolici, Rijeci i Opatiji. Cijena uzgoja povrća na zajedničkoj parceli, koja uključuje do 10 kg mix povrća tjedno tijekom sezone i 20 predviđenih dostava košarica povrća tijekom sezone, iznosi 319 kuna mjesečno, dok će vas najam vlastite parcele i ekološki uzgoj na tvojih 50 m2 vrta i 8 gredica uz brojne pogodnosti koštati 419 kuna mjesečno.

Više informacija možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:34