RITAM SCENE

Mate Janković seli SOL u prostor Gradske kavane, na postojećoj lokaciji kreću s novom pričom

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Poznati kuhar na društvenim mrežama najavio je preseljenje popularnog restorana na novu lokaciju i objasnio razloge

Danas je Mate Janković, poznati hrvatski kuhar, objavio na svojim društvenim mrežama kako restoran SOL seli na drugu lokaciju i to u prostor Johann Francka, ili nekadašnje Gradske kavane. Gradska kavana bila je važno kulturno središte Zagreba u 20. stoljeću. Posebno se to odnosi na 30-te godine kad se ondje moglo pročitati više od 60 različitih izdanja tiskovina.

Od samog otvorenja Jankovićev restoran se nametnuo kao gastronomski važan ugostiteljski objekt s jasnim konceptom ponude jela u tapas formi, ali s jasnim uporištem u hrvatskoj gastronomskoj kulturi.

"SOL tapas na hrvatski" s radom je započeo pred nešto više od 2 mjeseca, točnije 14. veljače. Od tada do današnjeg dana, udvostručili su broj zaposlenika, a Janković ističe kako poslovanje uvelike premašuje kapacitete kuhinje i skladišnog prostora kojim trenutno raspolažu.

Uskoro će objaviti točan datum početka rada restorana na novoj lokaciji koja se nalazi u prostoru gradske kavane Johann Franck, dok će prostor u Margaretskoj ulici nastaviti s radom, ali u drugom formatu te će se zvati SOL - hrvatski sir i vino, što je mnogo primjereniji koncept toj lokaciji, kako ističe Janković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 13:31