VELIKI USPJEH

Hrvati osvojili drugo mjesto u pripremi pizze na velikom internacionalnom pekarskom natjecanju

 Privatna Arhiva/
Suvlasnici zagrebačke pekarnice Bread Club, Darko Kušić i Andrija Pernar, postigli su odličan rezultat na važnom natjecanju

Kako smo pisali sredinom mjeseca, Hrvatska je ove godine prvi put sudjelovala na važnom pekarskom internacionalnom natjecanju održanom u sklopu Sigep-a u talijanskom Riminiju. Naši predstavnici bili su Darko Kušić i Andrija Pernar iz zagrebačke zanatske pekarnice Bread Cluba, a prije samog odlaska na natjecanje ispričali su kako se natječu s osam drugih država te da su samo neke od kategorija priprema ciabatte, freestyle kruh, tartevi i pizze. Upravo u posljednjoj navedenoj kategoriji Kušić i Pernar odnijeli su drugo mjesto. Prvo mjesto, očekivano, osvojio je talijanski tim pekara.

"Iznimno smo sretni što smo osvojili drugo mjesto u kategoriji pizze, i to na ovako važnom natjecanju. Za nas su to, kako kažete, Olimpijske igre pekarstva. Prvo mjesto su očekivano i zasluženo osvojili Talijani, što nam je velika čast, jer smo uz bok izumiteljima pizze kao globalno najpopularnijeg jela", rekli su nam Kušić i Pernar po povratku s natjecanja.

image
Privatna Arhiva/

Kušić i Pernar za natjecanje su trebali napraviti pizzu margheritu s pelatima, maslinovim uljem te buffalo mozzarellom, a radili su i Slavonsku pizzu s pelatima, kulenom i svježim kravljim sirom. Prije odlaska na natjecanje rekli su nam također kako su se odlučili fokusirati na tradiciju te kako vjeruju da je to pravi recept za dobar plasman i, čini se, bili su u pravu.

"Naša pizza je oduševila žiri, vrhunski domaći proizvodi, koje koristimo i u izradi pizza u Bread Clubu bili su pun pogodak. Kulinarska tradicija Hrvatske je ustvari iznimno bogata, samo trebamo malo poraditi na brendiranju iste. Mi se s natjecanja vraćamo sa srebrom u kategoriji pizze, ali i puni elana da vam predstavimo nove proizvode", komentirali su.

Inače, u pitanju je veliko i važno natjecanje, svojevrsne Olimpijske igre u pekarskom svijetu na kojima mogu sudjelovati samo članovi Richemont kluba. Natjecatelji su za pripremu proizvoda u pet kategorija imali tek sat vremena prvi dan te osam sati drugi dan natjecanja te su i za najmanje odstupanje od pravila dobivali negativne bodove.

image

sigep bread club

Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:04