JEDI VIŠE RIBE

David Skoko održao radionicu u oprtaljskoj školi, cilj je uvesti više ribe u školske kuhinje

Na fotografiji: Hrvoje Hrvatin i David Skoko

 Privatna Arhiva/
Pridružio se projektu kojem je cilj edukacija i uvođenje više ribljih jela u školske i vrtićke kuhinje

U sklopu projekta "RIBA - Ručaš zdravo? Imaš pravo. Biraj ribu svježu, ako ribar baci mrežu" nedavno je u oprtaljskoj Osnovnoj školi Milana Šorgan održana edukativna radionica za školske kuharice. Upravo je njih kroz proces izrade tri jela, confita skuše s ljubičastim kupusom, kremom od špinata i feta sirom, palente s raguom od muzgavaca te cipla s pireom od karfiola, vodio jedan od najboljih hrvatskih chefova - David Skoko.

Kako piše Glas Istre, gotova jela degustiralo je 20-ak uzvanika te su se ona bodovala kako bi na kraju bilo što jednostavnije odlučiti koje od navedenih jela će se uvrstiti u školski jelovnik, što je i cilj RIBA projekta.

Naime, kako piše Glas Istre, projekt se provodi kroz potpore FLAG Pinna Nobilis u cilju stvaranja uvjeta i podizanja svijesti građana o većoj konzumaciji ribe i drugih morskih organizama te, samim time, kako bi se u školske i vrtićke kuhinje uvelo više jela s upravo tim namirnicama. Planirane su i druge edukativne radionice, a bit će organizirana i terenska nastava za djecu kako bi što više upoznali more i morske organizme.

Također, u sklopu projekta planira se dodatno opremanje školskih kuhinja kako bi se maksimalno olakšala priprema obroka s ribom, piše Glas Istre. Vrijednost projekta je nešto više od 194 tisuće kuna te je u cijelosti sufinanciran sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:11