NEOBIČNE NAVIKE

Bush je obožavao roštilj, Obama američku pitu od jabuka, a Trumpu je najdraža bila brza hrana

 @barackobama Instagram/
Bivši chef iz Bijele kuće otkrio je omiljena jela bivših američkih predsjednika

Chef Andre Rush radio je u Bijeloj kući za vrijeme trajanja predsjedničkih mandata čak četiri predsjednika, a sada je za Insider podijelio informacije o prehrambenim navikama Georgea Busha, Donalda Trumpa i Baracka Obame.

"Ne mogu se sjetiti niti jednog predsjednika koji nije volio onu pravu hranu za utjehu (eng. comfort food). Kada si predsjednik i živiš u Bijeloj kući i možeš jesti što god poželiš, uvijek ćeš se nekako vratiti na hranu koja za tebe predstavlja utjehu i u kojoj oduvijek uživaš", rekao je za Insider.

Dodao je i kako je njegov posao bio daleko od toga da samo priprema hranu pa pojasnio kako je zapravo najvažnije bilo održati američke predsjednike sitima i zadovoljnima te čiste glave.

Otkrio je kako je donedavni američki predsjednik Donald Trump najviše uživao u brzoj hrani te se često okretao provjerenim lancima brze hrane umjesto uživanja u hrani koja se kuhala u kuhinji Bijele kuće. Ipak, Rush je u intervjuu pojasnio kako to nikada nije shvaćao osobno.

Trumpov prethodnik, Barack Obama pak je, kako kaže Rush, posebno volio pite. Najdraža mu je bila ona s jabukama kakvu je pripremao bivši pastry chef Bijele Kuće Bil Yosses. I dok je u pitama od jabuke uživao u svakodnevnim prilikama, red velvet torta bila je obavezan desert za posebna slavlja i rođendane obitelji Obama.

"Michele Obama je obožavala red velvet tortu, bila je to obavezna slastica za rođendane", rekao je Rush za Insider.

Kada su u pitanju prehrambene navike bivšeg američkog predsjednika Georgea Busha, Rush je otkrio kako je on najviše volio roštilj, a obožavao je i poseban BBQ umak koji bi čak i poklanjao gostima Bijele kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:14