NEMA KRAJA

Brad Pitt poludio na Angelinu Jolie zbog prodaje svog udjela u poznatoj francuskoj vinariji

 Michel Gangne/Afp
Par se vjenčao na imanju spomenute vinarije, a stručnjaci kažu kako je Miravalov rose jedan od najboljih na tržištu

Čini se kako ćemo još čitati o brakorazvodnoj parnici Brad Pitta i Angeline Jolie. Kako su objavili brojni svjetski mediji, među kojima i Decanter i Los Angeles Times, Brad Pitt je podnio tužbu protiv Angeline Jolie na sudu u Los Angelesu zbog njezine prodaje udjela u vinariji Château Miraval u Provansi prošle godine.

Jolie i Pitt kupili su Miraval još 2008. godine, a odmah po objavi njihova razvoda, mediji su špekulirali kako bi upravo francuska vinarija mogla zadati mnogo muka na sudu. Imanje vinarije Château Miraval bilo je i mjesto obreda vjenčanja ovog popularnog para. Ipak, spomenuta vinarija nije poznata samo kao vlasništvo glumaca već i po proizvodnji izvrsnih rose vina pod stručnim vodstvom vinarske obitelji Perrin u posljednjem desetljeću kako navodi Decanter.

image
Mark Ralston/Afp

U listopadu 2021. je vinska grupacija Tenute del Mondo potvrdila kupovinu 50% udjela u Miravalu od Angeline Jolie za neobjavljenu naknadu.

Kad je Decanter ovog tjedna kontaktirao Damiana McKinneyja, tada izvršnog direktora Stoli grupe u koju spada i Tenute del Mondo rekao je: 'Tenute del Mondo je odlučio uložiti u Miraval jer se radi o iznimnim vinima i brendu koji nadopunjuje naš portfelj. Ušli smo u ovo partnerstvo želeći nadopuniti Miraval talentom, vještinom i distribucijskim kanalima koji će dodatno unaprijediti Miravalovu ponudu i učiniti ga najuspješnijim brendom rosé vina i šampanjca.'

Glasnogovornik vinarije Miraval za Decanter jučer nije imao komentara osim izjave da stvari u Miravalu idu svojim tijekom i spremaju se pustiti Miraval rosé iz 2021. na tržište.

Jedno od najatraktivnijih Miravalovih uspjeha u posljednjem desetljeću je potpuno rasprodana količina Miravala iz 2012. Radi se o nekoliko tisuća boca prodanih u par sati. Ove godine vinarija ponovno otvara studio za snimanje na imanju koje je Brad Pitt preuredio s Damienom Quintardom, Emmyjem nagrađivanim francuskim producentom. Podsjetimo da su ga koristile brojne zvijezde poput bendova Pink Floyd i AC/DC te pjevača Stinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:00