Jabuke s kupinama

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 125 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 kg jabuka
  • 1 kg kupina
  • 1,5 kg šećera
  • 200 ml vode
  • 1 limun

Priprema

1. korak
Ocijedite limun. Očišćene kupine pospite sa 750 g šećera i prelijte limunovim sokom.

2. korak
Promiješajte i ostavite stajati u hladnjaku tri sata. Jabuke ogulite, odstranite im koštice i narežite na kriške pa ih kuhajte u vodi.

3. korak
Kad omekšaju, odlijte vodu, a jabuke sameljite štapnim mikserom.

4. korak
Dodajte kupine i drugu polovicu šećera, odnosno 750 g, pa kuhajte otprilike pola sata uz stalno miješanje. Staklenke sterilizirajte u pećnici na 100 °C, pa u vruće napunite pekmez.

5. korak
Zatvorite metalnim poklopicma, okrenite ih naopako, a nakon petnaest minuta vratite u pravi položaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:42