Dobro došli za stol chefa kuhinje

Oduvijek vas je zanimalo što se sve događa iza zatvorenih kuhinjskih vrata vrhunskih restorana… da li je chef kuhinje glasniji od Gordon Ramsaya dok viče na svoj tim, koja se glazba sluša dok se pripremaju najslasniji recepti – da li Bachova, ona Red Hot Chili Peppersa ili pak kuhinjom vlada apsolutna tišina, koliko neuspjelih jela završi u smeću u jednoj večeri… e pa ovo je jedinstvena prilika da to i saznate!

Maistrin hotel Monte Mulini u Rovinju za sve svoje goste doslovno je otvorio vrata kuhinje i to restorana kojeg vodi jedan od poznatih hrvatskih chefova – Tomislav Gertić, u čijim su jelima uživale brojne poznate osobe među kojima i Bono Vox i U2, Santana, dečki iz Red Hot Chili Peppersa, Tina Turner, grupa Depeche Mode, John Malkovich te brojne druge poznate osobe.

Naime, po uzoru na vodeće svjetske restorane Gretić je u restoran Wine Vault uveo takozvani chef’s table, tj. stol šefa kuhinje kojeg su nekada slavni chefovi čuvali samo za svoje prijatelje ili VIP goste, no danas, iako i dalje kao ekskluzivnu mogućnost, svaki ga gost restorana može rezervirati i sudjelovati u svim uzbuđenjima i emocijama koje krije rad u pravoj živopisnoj kuhinji dobrog restorana.

Ovaj pothvat Gretić opisuje kao želju za demistifikacijom profesionalne kuhinje: „Trend u svijetu je da se kuhinje otvaraju prema van i gostima nude pogled u svoj svijet. Ovo je naš korak prema tome. Rušimo barijere, brišemo jelovnike, nema više skrivanja. Menu večeri će doći iz komunikacije i uzajamnog poštovanja prema hrani. Ovo je jedinstvena prilika da naši gosti upiju zvukove, mirise i osjećaje jedne kuhinjske brigade u punom zamahu. U svakome slučaju interesantno je i zabavno“, objašnjava chef Gretić.

Stol šefa kuhinje u restoranu Wine Vault postavljen je za maksimalno šest osoba i nalazi se usred same kuhinje, pa kao gost možete uistinu uživati u pravoj interakciji i atmosferi kuhinje te dobiti izvrstan uvid u detaljnost i preciznost rada kuhinje u punom pogonu. Ali to je samo dio priče jer kao gost imat ćete priliku direktno s chefom Gretićem dogovarati degustacijski meni večere dok će vam sommelier biti na usluzi za odabir jedne od 600 etiketa domaćih i inozemnih vina iz Francuske, Italije, Španjolske, Novog Zelanda, Čilea te Australije, ali i mnogih drugih zemalja, a nakon večere provest će vas i u privatni razgled vinskog podruma restorana. Zato osim dobrog apetita ponesite i fotoaparat kako bi ovo iskustvo za pamćenje i ovjekovječili!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:33