Croatia Rally 2022.

Morali gurati bolid zbog tehničkog problema: Neuville zbog kašnjenja pao na četvrto mjesto

To kašnjenje im je donijelo vremensku kaznu od 40 sekundi te je belgijska posada pala na četvrto mjesto

Thierryj Neuville

 Hyundai Motorsport

Iako se činilo da je prva polovica prvog natjecateljskog dana WRC Croatia Rallyja završila dobro za Belgijca Thierryja Neuvillea (Hyundai), koji je po ulasku u cilj četvrtog brzinskog ispita bio drugi u ukupnom redoslijedu, na povratku u servisni centar u Zagrebu dogodio se novi obrat, javlja Hina.

Naime, Neuville i njegov suvozač Martijn Wyaeghe imali su tehničkih problema s automobilom te su ga morali gurati do servisnog centra u koji su zakasnili četiri minute na vremensku kontrolu.

To kašnjenje im je donijelo vremensku kaznu od 40 sekundi te je belgijska posada pala na četvrto mjesto u ukupnom redoslijedu.

image

Thierryj Neuville

Hyundai Motorsport

Poslijepodnevni dio programa, u kojem će natjecatelji ponoviti četiri jutarnja brzinska ispita, upravo su započeli u 15.05 sati.

Od najavljenih 66 posada na startu se jutros našlo njih 63, a među njima je bilo sedam iz Hrvatske. Najbolje je plasiran Niko Pulić (Škoda Fabia) koji je u klasi RC2 na 23. mjestu od 26 automobila u toj konkurenciji, a ukupno je na 40. mjestu.

Ivica Siladić (Ford Fiesta Rally3) je na 46. mjestu, a odmah iza njega su Martin Ravenščak (Ford Fiesta Rally4) i Vilim Prodan (Renault Clio Rally4). Tinejdžer Jan Pokos (Ford Fiesta) je ukupno 50., a Krešimir Ravenščak (Ford Fiesta Rally4) zauzima 52. mjesto. Željko Magličić (Ford Fiesta) je morao odustati na trećem brzinskom ispitu zbog kvara na automobilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 06:30