VIDEO, FOTO

Croatia Rally shakedown Okić: Rovanperä 0,1 sekundi brži na zagrijavanju od Neuvillea

Ott Tänak je postavio tempo u prvoj vožnji i poboljšao vrijeme u svojoj drugoj vožnji

Kalle Rovanpera

 AFP

Video: Red Bull

Vodeći vozač FIA Svjetskog prvenstva u reliju Kalle Rovanperä postavio je referentno vrijeme u svojoj trećoj i posljednjoj vožnji na brzinskom ispitu na Okiću na asfaltu od 3,65 km u blizini Zagreba u Toyota Gazoo Racingu GR Yaris.

To je dalo poticaj 21-godišnjem Fincu, kojem nedostaje iskustva na asfaltu nakon što je ispao na hrvatskom debiju u WRC-u prošle godine nakon samo nekoliko kilometara.

image

Oliver Solberg

AFP

"Osjećaj već u prvom prolazu bio je jako dobar, na ovoj podlozi sam sigurniji nego u Monte Carlu. Testirali smo nekoliko stvari, uglavnom samo potvrdivši neke postavke za vremenske prilike ako ćemo imati kišu, uglavnom na ovjesu.”

Predviđena je kiša za uvodni dio u petak kao dodatak izazovu s kojim se suočava Rovanperä, čije su pripreme pojačane dodatnim vremenom na nezgodnom asfaltu na Pirellijevom testu razvoja guma tijekom sezone ranije ovog mjeseca.

image

Adrien Formaux

Željko Puhovski/CROPIX

"Iako gume nisu bile iste kakve koristimo sada, pomogle su za prelazak više kilometara na ovim cestama", dodao je. “Ne bih rekao da je to stvarno velika briga, ali za nas će biti drugačije. Neće biti tako lako kao ostalima, ali mi uvijek pokušavamo nadoknaditi iskustvo.”

Ott Tänak je postavio najbolje vrijeme u prvoj vožnji u Hyundai i20 N i poboljšao ga u svojoj drugoj vožnji uoči najbrže vožnje dana Rovanpere.

image

Esapekka Lappi

AFP

Neuville je bio drugi u svojoj četvrtoj i posljednjoj vožnji u Hyundaiju, prestigavši ​​kolegu Tänaka za 0,7 sekundi.

Esapekka Lappi, koji je vozio GR Yaris, izjednačio se na četvrtom mjestu s Ford Pumom Craiga Breena za daljnjih pola sekunde. Puma Gusa Greensmitha i treći i20 N Olivera Solberga podijelili su šesto mjesto. Solberg je promašio križanje i zamalo se okrenuo tijekom prve vožnje.

Mjesto Vozač Auto Vrijeme

1. Kalle ROVANPERÄ Toyota GR Yaris 1min 52.5 sek

2. Thierry Neuville Hyundai i20 N +0.1sek

3. Ott TÄNAK Hyundai i20 N +0.8 sek

4=. Esapekka LAPPI Toyota GR Yaris +1.3 sek

5. Craig BREEN Ford Puma +1.3 sek

6 Gus GREENSMITH Ford Puma +2.3 sek

6=. Oliver SOLBERG Hyundai i20 N +2.3 sek

8. Pierre-Louis LOUBET Ford Puma +2.4 sek

9. Adrien FOURMAUX Ford Puma +3.4 sek

10. Takamoto KATSUTA Toyota GR Yaris +4.0 sek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:03