RIZNICA

Za sve ljubitelje: Mitsubishi je upravo objavio snimke WRC-a i Dakara iz proteklih 40 godina

Ukupno postoji 28 videozapisa u trajanju od 20 do 30 sekundi. Svaki video prikazuje montažu određenog događaja

WRC 1999., Mitsubishi

 YouTube Screenshot

Mitsubishi ima dugo i legendarno trkaće nasljeđe koje uključuje vozila poput Gallanta, Lancera, Pajera i Montera. Pod svojom podružnicom Ralliart, uspješno se natjecao na Svjetskom prvenstvu u reliju i reliju Dakar. Zato je, kada je tvrtka ovaj tjedan objavila seriju starih reli videa na svoj YouTube kanal, kao da je otključala riznicu.

Videozapisi pokrivaju 40 godina Mitsubishi i Ralliart terenskih utrka. Počevši od originalnog Colta 1967., možete gledati najzanimljivije događaje WRC-a i relija Dakar, događaja koje je Mitsubishi osvojio više puta, čime je tvrtka postala ono što danas jest.

Ukupno postoji 28 videozapisa u trajanju od 20 do 30 sekundi. Svaki video prikazuje montažu određenog događaja, fokusirajući se na jedan automobil ili momčad. Osim što su dobar način da ubijete pola sata, video zapisi su tu da probude apetit ljubitelja relija.

Ralliart je bio u stanju mirovanja nakon sezone 2009. kada je vodio kampanju za Lancer i Pajero. Kombinacija globalne recesije i nedostatka financiranja zatvorila je Mitsubishijev trkaći program. Zatim je prije dvije godine Mitsubishi najavio da oživljava svoj trkaći program i da će vratiti ime Ralliart.

Prošle jeseni Mitsubishi se vratio reliju sa svojim trkaćim automobilom Triton Ralliart. Predvođen uzastopnim prvakom Dakara Hiroshijem Masuokom, Triton Ralliart je sudjelovao na reliju Asian Cross Country 2022., koji uključuje etape u Tajlandu i Kambodži.

Tim Ralliart zauzeo je prvo i peto mjesto u ukupnom poretku, dodajući još jedno poglavlje u legendarnoj povijesti Mitsubishija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:54