NEKAD JE DOMINIRAO

Pogledajte priču o pravoj legendi NASCAR utrka koja je nadahnula Pixarovog ‘Doca Hudsona‘

Hudson‘s Hornet i njegovi vozači dominirali su ranim godinama auto utrka kada su automobili stvarno bili serijski, a staze zemljane

Hudson‘s Hornet

 YouTube Screenshot

Ako ste entuzijastični oko automobila, velika je vjerojatnost da ste odrasli uz Disneyjev film "Cars". Stoga bi vam moglo biti zanimljivo saznati (ukoliko niste znali) da je Hudson Hornet (Doc Hudson u "Cars") dominirao NASCAR-om s velikim imenima za volanom iz tog vremena, kao što je šef posade Smokey Yunick.

YouTube kanal Hagerty Drivers Foundation objavio je dokumentarni film upravo o toj priči. Prethodne epizode pokrivale su Cannonball Run Countach, DeLorean Time Machine iz Povratka u budućnost i Chryslerov suludi projekt automobila s turbinom. A sada najnoviji dio "The Fabulous Hudson Hornet" govori priču o NASCAR-ovom prvom legendarnom automobilu, uključujući i kako je dobio to ime.

To čini kroz mješavinu intervjua s ljudima poput Richarda Pettyja, nevjerojatne arhivske snimke u boji snimljene u to vrijeme i pristup jedinom preživjelom primjerku trkaćeg automobila Hornet, koji je vozio trostruki prvak Herb Thomas.

To je sjajna priča i tako dobro ispričana da nije bitno zanimaju li vas sport ili stari američki automobili, ili jeste li gledali film "Cars" koji je toliko inspiriran njome. I imajte na umu da traje 53 minute, ali svakako bismo radije pogledali to, nego kako neki bezvezni influencer preuzima isporuku svog tisućitog superautomobila bilo koji dan u tjednu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:03