VIDEO

‘Zvijer‘ od 1500 KS uništila skupe gume: Bugatti Chiron Pur Sport ‘u boku‘ prizor je za vidjeti

Video počinje "kurenjem" guma svih četiri kotača dok Pur Sport pokušava prenijeti svoju čudovišnu snagu na tlo

Bugatti Chiron Pur Sport

Linija u obliku slova C na profilu Bugattijevih modela jedan je od prepoznatljivih elemenata dizajna koji ih razlikuje od suparničkih hiperautomobila uz legendarnu rešetku u obliku potkove. Bugatti je izveo Chiron Pur Sport na otvorenu stazu i iscrtala slovo C tragovima guma, nakon duge sesije driftanja.

Video počinje "kurenjem" guma svih četiri kotača dok Pur Sport pokušava prenijeti svoju čudovišnu snagu na tlo. Nekoliko sekundi kasnije i tijekom vožnje velikom brzinom, vozač okreće kotače i daje puni gas za impresivan manevar zanošenja na sva četiri kotača. Nakon očaravajuće usporene snimke, snimka iz zraka otkriva savršeno slovo C od tragova guma na asfaltu.

image

Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti

Hiperautomobil je vozio Sven Bohnhorst, vodeći Bugattijev razvojni inženjer. Vratolomija se odvijala na zatvorenoj stazi bez ikakvih prepreka, koja je izgledala idealno za sigurno klizanje. Nakon drifta, vozač je rekao: "Upravljivost pogona na sve kotače Chiron Pur Sporta je izvanredna. Vi, vozač, odlučujete hoćete li proklizati stražnju osovinu kako bi auto skrenuo ili ga želite stabilizirati s većim proklizavanjem sprijeda, isključivo samo s papučicom gasa".

image

Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti

"Također možete pokrenuti sva četiri kotača odjednom – baš kako želite! To je ono što ja zovem automobilom stvorenim za vozače". I zaista, Pur Sport nije imao nikakvih problema u uništavanju svojih skupocjenih guma Michelin Pilot Sport Cup 2R koje su kreirane posebno za ovaj model.

image

Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti

Prisjetimo se, Pur Sport je predstavljen 2020. godine kao varijanta Chirona usmjerena na stazu. 8,0-litreni W16 motor s četiri turbine proizvodi 1500 KS (1103 kW) i 1600 Nm okretnog momenta, baš kao u običnom Chironu - ali postavka šasije i aerodinamika su prilagođeni za bolje upravljanje, manje težine i više potisne sile.

image

Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti

Video je objavljen na YouTube kanalu proizvođača nakon što je proizvodnja Pur Sporta dosegla polovicu, a 30 od 60 primjeraka isporučeno je svojim vlasnicima. Tvornica u Molsheimu uskoro će završiti proizvodnju serije Chiron nakon što je već napravljeno 400 od 500 jedinica dok se pripremamo za sljedeće poglavlje u Bugattijevoj povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:50