UTRKA UBRZANJA

Znači li više konja bolje vrijeme? Tri Nissana GT-R s različitim brojkama snage na ravnom pravcu

GT-R R35 brzo je stekao reputaciju ‘ubojice superautomobila‘, a poznat je i po tome da dobro ‘trpi‘ modifikacije
Nissan GT-R R35, utrka ubrzanja
 YouTube Screenshot

Podrazumijeva li više konjskih snaga i bolje vrijeme na stazi? Kako bi saznali, Carwow je okupio tri modificirana Nissanova GTR-a R35 na utrku ubrzanja. Svaki Nissan GTR je modificiran s više konjskih snaga od standardnog s velikim razmakom između njihovih izlaznih brojki. Sada možemo vidjeti u kojoj mjeri konjska snaga utječe na njihovo ponašanje u ovom jedinstvenom eksperimentu.

Za početak, u prvom GT-R-u imamo relativno 'pitomih' 658 konjskih snaga (484 kW). Zatim, tu je primjerak s 1013 KS (745 kW), i konačno, imamo Nissan GT-R od 1.672 KS (1230 kW). Najsnažniji primjerak također ima koristi i od drugih modifikacija poput posebnih guma namijenjenih za utrke ubrzanja.

R35 generacija kultnog japanskog automobila u prodaji je globalno od 2009. godine. GT-R R35 brzo je stekao reputaciju 'ubojice superautomobila', a poznat je i po tome da dobro 'trpi' modifikacije. Tijekom posljednjih 12 godina, te modifikacija evoluirale su na nove razine snage i pouzdanosti. Rezultat su, kao što vidite, modificirani GTR-ovi koji rutinski proizvode preko 1000 konjskih snaga i pobjeđuju gotovo sve na ravnoj liniji.

U ranim danima R35, mnogi su vlasnici imali problema s prijenosom, gdje su čak i standardni automobili uništavali svoje mjenjače tijekom lansiranja. Srećom, Nissan je pronašao način da mjenjač učini izdržljivijim, a čak su i aftermarket kompanije pronašle načine da se GTR-ovi s više od 1000 KS pouzdano lansiraju.

Ova utrka ubrzanja sjajan je podsjetnik na to da, iako je njegov dizajn zastario, još uvijek može postići veoma impresivna vremena. Uparite to s dobrim modifikacijama i imate recept za odličnu zabavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:26