VIDEO

Zanimljiv projekt: Što kažete na ovu BMW ‘kockicu‘ sa supercharged Toyotinim V8?

Ova ‘kockica‘ započela je život kao običan E30 coupe ‘s hrđavom karoserijom punom pukotinama‘
BMW Serija 3 (E30) V8
 YouTube Screenshot

Voljeni BMW Serije 3 (E30), poznat kao ‘kockica‘ na našim prostorima, ostaje kultno remek-djelo iz Bavarske. U stjecanju te reputacije pomogao je bezvremenski dizajn, provjereni pogonski sklopovi i prilično čvrsta platforma za tuning projekte. Kad smo kod njih – vidjeli smo ih zaista mnogo, no ovaj o kojemu ćete upravo pročitati, mogao bi biti najčudniji od svih.

image
BMW Serija 3 (E30) V8
YouTube Screenshot

Videozapis dokazuje da Južna Amerika ima fenomenalnu tuning scenu. Ova ‘kockica‘ započela je život kao običan E30 coupe ‘s hrđavom karoserijom punom pukotinama‘. Vlasnik je odlučio ‘oguliti‘ automobil, popraviti karoseriju i šasiju, te ga osvježiti novom bojom. Pritom su stručnjaci iz Ace Customsa otkrili kako je elektronika u neredu, i odlučili sve baciti.

image
BMW Serija 3 (E30) V8
YouTube Screenshot

Tim je ugradio Spitronics sustav upravljanja, ugradio 1UZ Lexusov V8 motor, te ga nakon mukotrpnog posla s elektronikom uspio pokrenuti. Nakon što je pogonski sklop završen, ostalo je još posla s vanjštinom.

image
BMW Serija 3 (E30) V8
YouTube Screenshot

Ace Customs je ugradio kompletni body kit i set novih kočnica uvezenih iz Japana. Unutar kabine je uklonjena originalna nadzorna ploča koja je zamijenjena aluminijskom armaturom s prilagođenom središnjom konzolom. Konačno, ‘kockica‘ je dobila i kavez za dodatnu krutost, a instaliran je i NOS sustav.

Pogledajte videozapis u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:29