VIDEO

Zaboravljeni ‘dragulji’: Pogledajte što je sve pronađeno u ogromnoj britanskoj staji

Zelena Nissan Almera koja je gotovo u voznom stanju dočekuje snimatelja, ali ona je daleko od toga da je tamo najzanimljivije vozilo

Zaboravljeni automobili

 YouTube Screenshot

Nepisano pravilo kod pronalaska zaboravljenih automobila je da ih možemo podijeliti u dvije kategorije: one koji su u gotovo netaknutom stanju i one kojima je potrebna potpuna restauracija. U ovom videozapisu ipak je riječ o ovoj drugoj kategoriji, zbog čega bi vas sve to moglo malo rastužiti.

U opisu videozapisa nije točno navedena lokacija gdje su automobili pronađeni, ali prema naglasku, starim prometnim znakovima i registarskim oznakama na nekim automobilima, oni se nalaze negdje u Velikoj Britaniji.

U prvoj polovici videozapisa voditelj kanala vodi kroz šumu koja je nekada bila cesta. Postoji nekoliko prometnih znakova koji upućuju na situaciju prije nekoliko desetaka godina, ali u konačnici možemo vidjeti ono o čemu pričamo. Zelena Nissan Almera, koja je gotovo u voznom stanju, dočekuje snimatelja, ali ona je daleko od toga da je tamo najzanimljivije vozilo.

Zatim možemo vidjeti nekoliko Porschea 911 kako ‘sjede u tišini‘, a tu je i plavi Porsche 356 u vrlo ‘tužnom‘ stanju. Većina ovih automobila ima upravljač na desnoj strani, što upućuje da su vjerojatno kao novi prodani u Ujedinjenom Kraljevstvu. Neki imaju interijeri, dok neki umjesto toga imaju samo puno hrđe.

Uz njih, tu je i nekoliko Jaguara, Lotusa, Bentleyja, Aston Martina, Sunbeam-Talbota. Tu je i nešto otmjenog što nosi značku AC i jasno prepoznatljiv Wolseley II. Čak možete i vidjeti veliku naljepnicu na poklopcu prtljažnika s relativno nedavnog vintage relija u Nizozemskoj – Tulpen Rallyja 2004. Prema evidenciji, to je Renault Clio Williams koji je događaju prisustvovao s brojem 65. Nažalost, prilično rano je otišao u mirovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:37