VIDEO

Zaboravilo ih vrijeme: Pogledajte napuštene sportske automobile u japanskoj zabranjenoj zoni Fukushima

YouTube kanal Exploring the Unbeaten Path fokusira se na napuštene automobile u zabranjenoj zoni u Fukushimi

Porsche 911 Carrera 4 (964)

 YouTube Screenshot

Zasigurno je mnogo rečeno o nuklearnoj katastrofi u Fukushimi koja se dogodila prije gotovo 12 godina, izazvanom najvećim potresom ikada zabilježenim u Japanu. Danas je zabranjena zona postavljena oko tvornice mnogo manja, ali kao što pokazuje ovaj pomalo proganjajući video, to ne mijenja sudbinu vozila napuštenih u tom području nakon početne evakuacije.

YouTube kanal Exploring the Unbeaten Path fokusira se na napuštene automobile u zabranjenoj zoni u Fukushimi. U nekim su područjima vozila prikupljena i premještena u skladišta radi eventualne obrade. U drugima jednostavno vidimo dijelove automobila koji svjetlucaju kroz visoku travu.

Čini se da je to slučaj sa srebrnim Mitsubishijem Lancerom Evo VII, gotovo skrivenim u travi koja seže iznad krova. Postoji mogućnost da ga je tamo smjestio veliki tsunami koji je pogodio zemlju nakon potresa.

No Lancer nije jedini automobil kojeg možemo vidjeti. Tu su i brojni japanski Kei automobili, limuzine, kamioni i mnoga uobičajena vozila. Istraživač zatim pronalazi stari trkaći Datsun. Provjera radijacije pokazuje očitanje od 0,45, što je razina koja nije prevelika, ali ipak prevelika da se automobil spasi.

Kroz 16-minutni video vidimo široku lepezu traženih japanskih klasika. Subaru WRX se pojavljuje u jednom trenutku, a slijede ga Nissan Skyline R32 i 300ZX koji polako trunu na suncu. Zrakom hlađeni Porsche 911 Carrera 4 iz ere 964 prekriven prljavštinom posebno je tmuran prizor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:41