PREVIŠE?

Yugo postaje sve traženija roba: Pogledajte koliko je ljubitelj platio ovaj primjerak iz 1988.

Da sačuvani Jugići u standardnoj trovratnoj verziji postižu visoke iznose svjedoči i primjerak s fotografija

Yugo GVL

 Bring A Trailer

Legendarni Yugo je uz Zastavu 750 "Fićo" i Zastavu 101 "Stojadin" jedan od onih "domaćih" automobila koji je pružao priuštivu mobilnost vozačima bivše države.

Pojavio se početkom 1980-ih, u proizvodnji se zadržao sve do 2008. godine, a proizvedeno je ukupno 794.428 primjeraka. Dugo nakon toga je ostao na cestama i još ih može sresti, premda sve rjeđe.

image

Yugo GVL

Bring A Trailer

Poznata je priča i kako je završio u Americi (od 1985. do 1992. tamo je prodano čak 141.651 primjeraka) o čemu se naveliko i naširoko pisalo, baš kao i o tome da je proglašen najlošijim automobilom koji je ikad vozio njihovim prometnicama.

No zanimljivo, u posljednje vrijeme se "preko bare" stvari po pitanju Yuga mijenjaju, pa pojedini vrlo uščuvani primjerci mijenjaju vlasnike za visoke iznose, poput jednog originalnog Cabrio modela koji je nedavno prodan za 12.100 dolara.

Da sada i dobri Jugići u standardnoj trovratnoj verziji postižu visoke iznose svjedoči i ovaj s fotografija upravo prodan za 9001 dolar (64.551 kuna) putem poznate aukcijske platforme Bring A Trailer.

image

Yugo GVL

Bring A Trailer

Riječ je o primjerku iz 1988. godine u prestižnijoj verziji GVL koji na satu broji malo više od 100.000 prijeđenih kilometara (67 tisuća milja) koji je jako dobro sačuvan jer je svoj cijeli vijek vozio cestama sunčane Kalifornije.

Ispod poklopca je poznati 1,1-litreni benzinac od 55 KS povezan s 4-stupanjskim ručnim mjenjačem, a ispod 13 colnih čeličnih naplataka nalaze se disk kočnice sprijeda i bubanj kočnice straga.

image

Yugo GVL

Bring A Trailer

Auto još "nosi" prvu Aspen bijelu boju, kabina je izvedena u bež tonovima, a ugrađen je i serijski radio kasetofon. Zanimljivo auto je bio u vlasništvu iste osobe sve do 2021. godine. Veliki servis obavljen je ove godine a sastojao se od obnove rasplinjača, osvježenja sustava kočenja i hlađenja motora te zamjene guma, pumpe za gorivo i filtera, ležajeva prednjih kotača, zupčastog remena, svjećica i tekućina.

image

Yugo GVL

Bring A Trailer

Očigledno, netko nije žalio novca kako bi došao u posjed dobrog Yuga, a konkretni automobil nastupio je u zanimljivoj video priči "Je li Yugo doista najgori automobil ikad napravljen" na Youtube kanalu Ferraris Online koji možete pogledati ispod

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:27