Zastrašujuće iskustvo

Vozaču Honda odjednom ubrzala na 190 km/h, evo što je poduzela policija da ga uspori i zaustavi

Kontrolirani sudar, snimljen policijskom kamerom, spasio je Dutchera i druge sudionike u prometu od nečega što je moglo biti mnogo gore

Honda Pilot, Ilustracija

 Honda USA

Mladi, 18-godišnji vozač iz SAD-a doživio je zastrašujuće iskustvo dok je vozio Hondu Pilot. Njegov SUV je navodno sam od sebe ubrzao do 120 milja na sat (193 km/h), a da on nije pritisnuo papučicu gasa. Majka tinejdžera pozvala je policiju, koja je uspjela izbjeći katastrofu izazivajući kontrolirani sudar na autocesti.

Incident se dogodio 17. rujna navečer u okrugu Becker u američkoj saveznoj državi Minnesoti. Sam Dutcher, koji je samo nekoliko mjeseci ranije završio srednju školu, vozio se kući u mjesto West Fargo kada je nešto pošlo po zlu s automobilom. Prema riječima mladog vozača, Honda Pilot iz 2022. nastavila je ubrzavati čak i nakon što je maknuo nogu s papučice gasa. Tinejdžer je tvrdio da je pritisnuo papučicu kočnice "do poda" i pokušao prebaciti mjenjač u neutralni položaj, ​​ali niti jedna od tih radnji nije usporila SUV koji je jurio. Budući da nije imao drugog načina da se zaustavi, Dutcher nije imao izbora nego nastaviti voziti međudržavnom cestom, dajući sve od sebe da izbjegne promet.

Kako sam nije mogao dobiti centar 911, zamolio je majku da pozove policiju u pomoć. Policajac Zach Gruver ubrzo je locirao automobil i sustigao ga u svom policijskom automobilu Dodge Charger. Nakon što je prošao pored jurećeg SUV-a, policajac je počeo usporavati, uzrokujući da se Hondin sustav za izbjegavanje sudara uključi i automatski uspori vozilo. Prema izvješćima, udarac se dogodio pri brzini od oko 80 km/h.

Kontrolirani sudar, snimljen policijskom kamerom, spasio je Dutchera i druge sudionike u prometu od nečega što je moglo biti mnogo gore.

Vozilo se konačno potpuno zaustavilo samo 6,4 km od idućeg raskrižja. Srećom, u to vrijeme u ruralnom području zapadne Minnesote nije bilo prometa, što je smanjilo rizik od potencijalno kobne nesreće.

image

Policijski Dodge Charger, ilustracija

Images-USA/Alamy/Alamy/Profimedia

Govoreći za Associated Press, policajac Gruver objasnio je svoje razloge za korištenje policijskog automobila kao barijere: “To je bilo sve čega sam se mogao sjetiti da će ga zaustaviti na vrijeme. Ponestalo nam je vremena i ceste. Zaista nisam znao ni za jedan drugi način.”

Prije nego što je policajac intervenirao, drugi policajac telefonom je razgovarao s Dutcherom, razmatrajući sve opcije. Do trenutka kada je automobil zaustavljen, tinejdžer je jureći prešao 48 km otkako je otkrio kvar.

Catherine Dutcher, Samova majka, spomenula je da je auto već bio u servisu jer se gas zaglavio. Kada ju je Associated Press upitao o incidentu, glasnogovornica Honde odbila je spekulirati o tome što je moglo poći po zlu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 19:26