ODUZETI ŠVERCERIMA

Video: Vlasti dale bagerom sravniti sa zemljom superaute McLaren, Lotus, Bentley, Porsche...

Luksuz i egzotika ispod rovokopača, tako se filipinske vlasti obračunavaju s nelegalnim uvozom u zemlju
Uništavanje superautomobila
 BOC

Carinski ured Filipina uništio je 21 zaplijenjeno vozilo u vrijednosti od oko milijun eura. Neki od njih su skupocjeni superautomobili poput McLarena 620R, Bentleya Flying Spura i Porschea 911.

Bagerom su uništeni i Mercedes SLK, Lotus Elise, modificirani Hyundai Genesis coupe i Toyota Solara. U vladinoj demonstraciji sile stradalo je još 14 Mitsubishi terenaca. Prema Carinskom uredu, vozila su na Filipine uvozili različite osobe, a oduzeti su u razdoblju od 2018. do 2020. godine.

image
Uništavanje superautomobila
BOC

Sada su automobili uništeni "u skladu s predsjedničkom direktivom 2017-447, u kojoj je predsjednik Rodrigo Roa Duterte naložio uništavanje krijumčarena vozila kako bi poslali snažnu poruku da je vlada ozbiljna u svojim naporima protiv krijumčarenja. "

Ova je praksa uobičajena na Filipinima, a dosad smo imali prilike vidjeti i uništavanje bagerima bisera poput BMW-a Z1, Ferrarija 360 Spider, ili Lamborghinija Gallarda te kultnih modela poput Renaulta 5 Turbo, Opela Mante, Maseratija Quattroporte, Mercedesa SL55 AMG i bezbroj drugih modela.

Reakcija na posljednju rundu uništavanja među stanovnicima bila je podijeljena, a mnogi su pitali zašto vlada nije prodala aute na aukcije i iskoristila sredstva za nešto smisleno. Međutim, Carinski ured je mnogima odgovorio ponavljajući potrebu slanja snažne poruke krijumčarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 03:18