9363 KM DALJE

Video: Sjedio u Japanu, vozio u Njemačkoj: Testirana ‘vožnja na daljinu’ u Sony limuzini

Sony će sljedećeg proljeća osnovati kompaniju ‘Sony Mobility‘ kako bi analizirao potencijalni ulazak u segment električnih vozila

Sony tehnologia

 Youtube screenshot

Činjenica da nije bilo ruku na upravljaču Sonyjevog Vision-S koncepta prilikom testne vožnje u Njemačkoj električnu limuzinu ne čini autonomnom. Tehnološki div se udružio s Vodafoneom i dao novo značenje starom izrazu 'gledaj mama, vozim bez bez ruku'. Zahvaljujući 5G konekciji, EV je kontroliran iz Tokija dok je vozilo bilo na namjenski izrađenoj stazi u Aldenhovenu u Njemačkoj.

Iako su dvije lokacije jedna od druge udaljene 9363 kilometra, testni vozač koji je sjedio za svojim stolom s tri monitora u glavnom gradu Japana uspješno je kontrolirao Vision-S 01. Uspio je podići brzinu do 61 km/h pomoću papučice gasa od onog što nalikuje na gaming volan. Kad smo kod toga, na videozapisu možemo vidjeti i papučicu spojke, iako ona nije bila potrebna.

image

Sony Vision-S 01

Sony

Kao mjera sigurnosti, svejedno je netko sjedio za volanom limuzine u slučaju da nešto pođe po zlu. Sony je objasnio kako su video i kontrolni signali prenošeni s niskom latencijom zahvaljujući ugrađenom telematskom sustavu Visiona-S 01. Neobičan test proveden je kao dio istraživačkog programa za razvoj tehnologije kako bi se omogućio stabilan prijenos ogromnih količina video podataka u stvarnom vremenu.

image

Sony Vision-S 01

Sony

Sa sigurnošću se može reći da impresivna demonstracija podiže Sonyjevu funkciju Remote Play na potpuno novu razinu nakon što je predstavljena za njihove igrače konzole prije mnogo godina. Kompanije je otišla toliko daleko da je stvorila 'potpuno novo iskustvo mobilnosti, kao što je fuzija stvarnog i virtualnog'.

image

Sony Vision-S 02

Sony

Što se tiče samog automobila, on bi mogao biti stavljen u proizvodnju. Kada je Sony jučer na CES-u u Las Vegasu predstavio koncept SUV-a Visiona-S 02, također je najavio da će od sljedećeg proljeća osnovati kompaniju 'Sony Mobility' kako bi analizirao potencijalni ulazak u segment električnih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:56