SUPERAUTOMOBILI

Video: Ovo je ‘Huber Era‘, Aventador s body kitom i Lamborghinijevim ‘blagoslovom‘!

Fabio Lamborghini, nećak Ferruccia Lamborghinija prisustvovao je otkrivanju ‘Huber Ere‘ na posebnom događaju u UK
Lamborghini Aventador Huber Era
 Huber Automotive

Nedavno predstavljeni Aventador Ultimae označio je kraj ere – riječ je o posljednjem Aventadoru u deset godina proizvodnje, te posljednjem Aventadoru koji koristi V12 pogonski sklop. Pred vama je automobil koji odaje počast tom nasljeđu, te koji iz tog razloga koristi ime 'Era', zajedno s imenom kompanije 'Huber' koja stoja iza svega.

image
Lamborghini Aventador Huber Era
Huber Automotive

Kompanija je odlučila ukloniti prednje i stražnje maske i koristiti agresivnije komponente od karbonskih vlakana. Prednja strana ima veće kutne usisnike sa strane te ogromni 'splitter', dok stražnja strana usvaja kutne usisnike kakve biste vidjeli na zrakoplovu s prerađenim ispušnim otvorom u sredini. Dostupan je i opcijski prtljažnik od karbonskih vlakana, a umjesto Lamborghinijeve značke koristi se značka tuning kuće.

image
Lamborghini Aventador Huber Era
Huber Automotive

Možda se značke čine pomalo ekstremnim potezom s obzirom na to da su zamijenjeni samo odbojnici, ali izgleda da je Lamborghini sve ovo odobrio. Naime, Fabio Lamborghini, nećak Ferruccia Lamborghinija prisustvovao je otkrivanju 'Huber Ere' na posebnom događaju u UK, koji se održao u Rowneybury Houseu u Hertfordshireu. U planu je ukupno 21 primjerak, a tretman će koštati 30.000 eura, uz osnovni Aventador, naravno.

image
Lamborghini Aventador Huber Era
Huber Automotive

Iako se era tradicionalnog Lamborghinijevog V12 bližu kraju, možemo očekivati barem još jednu generaciju s hibridnom tehnologijom. Izvršni direktor Stephan Winkelmann potvrdio je informaciju, izjavivši kako će atmosferski V12 biti uparen s dvije električne varijacije. Jedna od njih bit će plug-in hibrid, dok će druga koristiti tehnologiju superkondenzatora iz Siana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:21