POPUT URAGANA

Video: Ovaj Dodge Viper s dva turbopunjača i 3000 KS prelazi četvrt milje ispod sedam sekundi!

Ručni mjenjač zamijenjen je trostupanjskim automatikom od GM-a. Tu su i "ljepljive" radijalne gume straga i poseban ispuh

Nth Moto Dodge Viper

 YouTube Screenshot

Kultna američka otrovnica ne proizvodi se već pet godina, no to nije spriječilo obožavatelje da njegove brojke podignu do novih visina na pisti za utrke ubrzanja.

Nth Moto, kompanija iz Minnesote koja je specijalizirana za modificiranje Vipera, upravo je na svom YouTube kanalu objavila videozapis u kojem tvrdi da je postavila novi svjetski rekord za petu generaciju Vipera na stazi. Kompanija je uspjela modificirati svoj vlastiti twin-turbo ACR do nevjerojatnih 6,9 sekundi na četvrt milje (402 m) pri 338 km/h. To ga je učinilo prvim Viperom pete generacije koji se probio u raspon vremena gdje prva znamenka počinje s brojem 6.

image

Nth Moto Dodge Viper

YouTube Screenshot

I dok automobil izgleda prilično standardno, očito je daleko od toga. Uz sve modifikacije motora koji istiskuju svu tu snagu iz V10 motora, ručni mjenjač zamijenjen je trostupanjskim drag racing automatikom iz GM-a. Tu su i "ljepljive" radijalne gume straga i ispušni vrhovi koji izlaze iz prednjeg branika.

image

Nth Moto Dodge Viper

YouTube Screenshot

Unutrašnjost, uključujući audio sustav, klima-uređaj i sve ostale udobnosti koje standardno stižu s Viperom, ostavljene su na miru. U trenutku rekordnog prolaska kroz završnu liniju, automobil je bio težak nešto više od 1814 kilograma, što je suludo. Nth Moto ima naviku izrade Vipera koji izazivaju 'wow' efekt na ovakvim događajima, i ovim putem bismo im htjeli čestitati na rekordnom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:13