PITANJE GUMA

Video: Ni svekar u prtljažniku nije pomogao, BMW M3 zapeo u snijegu pa ga spasio Tesla Model Y

Tesla ima pogon na sva četiri kotača, ali automobili pogonom 4x4 i gumama za sva godišnja doba i dalje se mogu mučiti zimi

BMW M3 F80 i Tesla Model Y

 YouTube Screenshot

Pogon na stražnje kotače, snijeg i gume za sva godišnja doba ili ljetne gume su kombinacija koju ne želite koristiti zimi. Većina nas je naišla na automobile koji su zimi zaglavili, uglavnom zato što nisu opremljeni odgovarajućom obućom.

Zimske gume imaju posebno dizajnirane lamele (žljebove izrezane u blokove) koje su oblikovane tako da isprazne žljebove koji se pune snijegom kao što se događa na gumama za sva godišnja doba. Prilagođena smjesa održava gumu gipkom na nižim temperaturama, poboljšavajući upravljivost i kočenje.

image

BMW M3 F80

YouTube Screenshot

Iako je M3 F80 iz videa opremljen zimskim gumama i uspijeva izaći sa svojeg prilaza uz prilično blagu padinu do ulice, kada se okreće unatrag na pola puta i ponovno se pokušava popeti, to mu ne uspijeva. Vlasnik čak ni sa svekrom koji sjedi u prtljažniku nije uspio poboljšati trakciju.

Zimske gume s klinovima, ono što se može često vidjeti na automobilima u sjevernoj Skandinaviji, začas bi došle do vrha, ali nisu baš zabavne kad dođete do glavne ceste i otkrijete da je snijeg potpuno očišćen.

image

BMW M3 F80

YouTube Screenshot

Stoga je na Tesli Modelu Y Performance ostalo da odvuče M3 na sigurno. Tesla ima pogon na sva četiri kotača, ali AWD automobili s gumama za sva godišnja doba i dalje se mogu mučiti pri zimskim uvjetima, unatoč tome što obje osovine rade.

Međutim, ne samo da se Model Y s cjelogodišnjim gumama penje po prilazu kao da je lipanjski dan od 30 stupnjeva, već izvodi i srednji start koji BMW nije mogao izvesti, uspijevajući ga odvući do vrha brda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 23:03