TERENAC MONSTRUM

Video: Najbrži SUV na svijetu nalazi se u Abu Dhabiju! Ovaj Nissan Patrol od 3000 KS vozi do 376 km/h

Vozio ga je Saeed Al Shamsi na popularnom pustinjskom trkaćem EVENTU u Abu Dhabiju poznatom kao Tilal Swaihan

Nissan Patrol 3000 KS

 Instagram Screenshot

Za titulu najbržeg serijskog SUV-a na svijetu natječu se modeli kao što su Aston Martin DBX 707 (310 km/h), Lamborghini Urus Performante (306 km/h) i Porsche Cayenne Turbo GT (300 km/h). No, rekord je zapečaćen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odakle je ovaj Nissan Patrol s 3000 KS postao najbrži SUV na svijetu s najvećom brzinom od 376 km/h!

Vozio ga je Saeed Al Shamsi na popularnom pustinjskom trkaćem događaju u Abu Dhabiju poznatom kao Tilal Swaihan. Patrol R, kojeg pokreće jako modificirana verzija motora VR38DETT iz Nissana GT-R, nedavno je postavio novu vrijednost za najveću brzinu za SUV od 376,16 km/h na pola milje (804 metra).

Vozilo se temelji na Nissan Patrolu s kratkim međuosovinskim razmakom i karoserijom s dvoja vrata koju je opsežno modificirao F Performance - stručnjak iz Dubaija i autor nekih od najbržih automobila na Bliskom istoku.

Vjerojatno se sjećate videa iz prve sezone serije "The Grand Tour" u kojem se Richard Hammond suprotstavio Porscheu 918 Spyderu u modificiranom Nissan Patrolu. Kako se ispostavilo, radi se o istom vozilu koje je nekoć pobijedilo Porscheov hibridni hiperautomobil, samo što je sada snažnije i brže nego ikad.

image

Nissan Patrol 3000 KS

Instagram Screenshot

Prije pet godina Patrol R je proizvodio oko 1900 KS. Danas je sposoban za 3000 KS i to je dovoljno da uzme krunu u kategoriji SUV-ova. Ističe se činjenica da je još uvijek zadržao izvorni oblik tijela.

Zapravo, samo je prednji dio malo izglađen, dodan je prednji spliter, novi pragovi, krovni spojler i difuzor za poboljšanje aerodinamike. Također je korištena ljepljiva traka za pokrivanje praznina između ploča kako bi se smanjio otpor.

Iako su postavili zaista impresivan rekord, njihov vlasnik već iduće godine s istim automobilom planira popraviti taj rekord, što znači da će biti još snažniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:35