LEGENDA ŽIVI

Video, foto: Automobili Amos predstavio Lanciju Deltu Safarista, restomod usmjeren na off-road

Reli restomod temelji se na Delta Integrale 16V i stajat će 570.000 eura, ne uključujući cijenu automobila donatora

Lancia Delta Safarista

 Automobili Amos

Lancia Delta zauzima posebno mjesto u srcu ljubitelja talijanskih automobila. Model koji je harao stazama relija 80-ih godina u današnje vrijeme ima itekako opravdan status legende, a limitirane cestovne izvedbe sad već klasičnih reli automobila cijenjena su roba na tržištu klasika.

Prije tri godine bila je predstavljena fantastična restomod verzija kultne Lancije, no ne iz FCA (danas dio Stellantisa), već iz pogona male talijanske kompanija Automobili Amos čiji je osnivač mladi talijanski vozač utrka Eugenio Amos, pod nazivom Lancia Delta Futurista Restomod.

image

Lancia Delta Safarista

Automobili Amos

Sada su iz Amosa pokazali novu varijantu koju će izraditi pod nazivom Lancia Delta Safarista. Reli restomod cool izgleda temelji se na modelu Delta Integrale 16V i stajat će 570.000 eura, ne uključujući cijenu automobila donatora. Amos će izgraditi samo 10 primjeraka Safariste, osiguravajući tako ekskluzivnost.

Vanjske modifikacije uključuju karoseriju od karbonskih vlakana po mjeri s preradom karoserije u inačicu s trojim vratima te široki body-kit uključuje široke blatobrane i veliki stražnji spojler.

image

Lancia Delta Safarista

Automobili Amos

U usporedbi s Futuristom, Safarista ima povišeni ovjes s gumama za sve terene koje mu omogućuju da svojevrsne off-road sposobnosti, kao i redizajnirane prednje i stražnje branike i blatobrane.

U kabinu je ugrađen "kavez" za dodatnu sigurnost, par sjedala s pojasima u četiri ili pet točaka, digitalni instrumenti iza upravljača, ručnu kočnicu u trkaćem stilu, rezervni kotač pune veličine, aparat za gašenje požara, i presvlake od alkantare na pojednostavljenoj kontrolnoj ploči.

image

Lancia Delta Safarista

Automobili Amos

Pogon: 2,0-litreni benzinac s turbopunjačem iz modela Integrale nadograđen novim sustavom hlađenja vode, ulja i zraka kako bi mogao raditi u teškim uvjetima. Snaga se prenosi na sva četiri kotača putem sekvencijalnog mjenjača uz pomoć diferencijala izvedenog iz reli automobila.

Okvir karoserije je pritom ojačan prema propisima Grupe A, a tu je i podesiv ovjes, kapacitetne kočnice s čeličnim diskovima i trkaći spremnik goriva.

image

Lancia Delta Safarista

Automobili Amos

Program Safarista svojim kupcima nudi "jedinstveno iskustvo jer dobivaju mogućnost da sigurno dosegnu svoje granice i granice svog automobila, okruženi nevjerojatnim prirodnim kontekstima od švedskog ledenog prstena do dina u Emiratima."

Prve isporuke su zakazane za 2023. godinu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:22