ČUDNOVATA PRERADA

Video: Auto entuzijast u Ford Mustang ugradio 5,9 litreni turbodizel kako bi mogao vuči gliser

Izvorno, ovaj motor razvija 233 KS snage i maksimalni okretni moment od gotovo 600 Nm

Mustang dizel

 Youtube screenshot

Ako poznajete povijest najsportskijeg američkog automobila, onda je vrlo je vjerojatno da ga do danas nikada niste vidjeli s prikolicom.

Ford Mustang nije automobil koji biste kupili ako ćete vuči prikolicu ili kamp kućicu, iako je u potpunosti sposoban za to sa svojim snažnim motorima.

Međutim, u Sjedinjenim Državama sve je moguće, a u videu možete vidjeti Ford Mustang opremljen modificiranim turbodizelašem koji vuče rekreativni brod.

Na YouTube kanalu Westen Champlin, on je prije nekog vremena odlučio napraviti zamjenu motora svom Ford Mustangu.

Ne znamo je li prethodno bio opremljen 2,3-litrenim četverocilindričnim EcoBoost strojem ili 5,0-litrenim atmosferskim V8, ali kako bilo, na njegovom mjestu sada je turbodizelski 5,9-litreni 6-cilindarski turbodizelaš Cummins.

Izvorno, ovaj motor razvija 233 KS snage i maksimalni okretni moment od gotovo 600 Nm što je dovoljno da vuče gotovo sve, uključujući i gliser.

Ovaj konkretni u Mustangu razvija još veću snagu, jer ima neke modifikacije, a kao što možete vidjeti golim okom tu je ogromna turbina a poklopca nema.

Nije poznato koliko snage razvija s modifikacijama, vjerojatno oko 400 KS.

Ono što možemo vidjeti i što je posebnost je ogroman stup crnog dima koji izlazi iz ispuha instaliranog poput dimnjaka iz motornog prostora.

Promjena motora nije izvršena iz nužde, već zato što se jednostavno može povući više tereta.

U ranijem videu s kanala domaćin je proveo neke testove performansi i pokazalo se da Ford Mustang turbodizel završava 1/4 milje za 13,2 sekunde, odnosno što je 0,7 sekundi brže od Ford Mustang EcoBoosta, ali i 1,1 sekundu sporije od Mustanga GT V8. Ne propustite video da biste ga vidjeli u akciji, iako se isječak uglavnom usredotočuje na brod koji vuče modificirani Mustang.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:23