IDE KAO OPAREN!

Video: Audi ABT RS6-R sa 740 KS trebao bi lako pobijediti BMW-a M5 CS sa 636 KS, no uspijeva li?

BMW M5 CS pokazao se ne samo kao vrlo zabavan za vožnju na stazi, već je vrlo brz i na pravcu
Utrka ubrzanja
 Youtube screenshot

Možda za neke neočekivano, u jednom nedavnom videu utrke ubrzanja BMW M5 CS pobijedio je Dodge Chargera Hellcat unatoč značajn manjoj snazi, a sada je moćni "Bavarac" odmjerio snage s Audijem RS6-R od ABT-a.

Kako bismo saznali koji je brži, Daniel Abt postavio je oba automobila jednog pored drugog na startnu crtu, iako je asfalt bio mokar u vrijeme testiranja, pa su brojke bitno drugačije nego li bi bile u suhim uvjetima.

Tako u prvoj utrci Audi puno bolje starta za ranu prednost, zahvaljujući svom snažnom sustavu pogona na sve kotače i 740 KS koje isporučuje njegov prerađeni 4,0-litreni twin-turbo V8 stroj.

Za usporedbu, unatoč tome što također dolazi s pogonom na sve kotače, M5 CS u početku se trudi prenijeti snagu na tlo, ali kada to učini, počinje brzo hvatati RS6-R i pretječe ga neposredno prije oznake 800 metara. To je rezultat koji iznenađuje, pogotovo zato što najsnažniji M5 ikad raspolaže sa "samo" 636 KS.

Dalje u videu, održane su još dvije utrke i u obje Audi bolje starta i premda ga M5 CS hvata, u prvoj ne uspijeva prestići Audija, međutim u drugoj s "letećim" startom, utrka donosi ponovo iznenađujući rezultat jer je BMW lako odnio pobjedu. Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:40