NEOBIČAN PRIZOR

U motoriziranim invalidskim kolicima cestom vuče čamac i zanimljivo, nije u prekršaju!

Treba priznati kako se invalidska kolica dobro nose s vučom, iako se malo ljuljaju, nagovještavajući opasnost...

Screenshot incidenta

 

 

 

 

 

 YouTube Screenshot

Uspon električnih vozila učinio nas je sve više svjesnim činjenice da su električni motori vrlo okretni, ali jedan čovjek u Kaliforniji odlučio je to pokazati sa svojim motoriziranim invalidskim kolicima.

Snimku je na Facebooku objavio Christopher Jacoby na autocesti u El Cajonu u Kaliforniji. Ista prikazuje čovjeka u invalidskim kolicima kako skreće lijevo kroz raskrižje dok vuče ogromnu prikolicu na kojoj se nalazi motorni čamac. "Što je, dovraga, ovo?", može se čuti Jacobyja. "Tip koči promet, vuče čamac..." Ima i dosta psovki na engleskom jeziku pa vas upozoravamo da stišate zvuk ako ste osjetljivi.

Ipak, treba priznati kako se invalidska kolica prilično dobro snalaze s poslom, iako se malo ljuljaju, nagovještavajući opasnost svojstvenu ovoj vrsti aktivnosti.

Naime, samo zato što imate okretni moment da nešto povučete, ne znači da imate kočnice da to zaustavite ili stabilnost koja će spriječiti da vas to nešto ne prevrne.

Tire Meets Road su izvijestili da ovaj vozač invalidskih kolica i njegova prikolica ne rade ništa izričito protuzakonito.

Čini se da se pravila koja se odnose na prikolice u Kaliforniji uglavnom brinu o tome je li vozač namjestio stražnja svjetla ili nije.

Stranica je također istaknula da ovo nije prvi put da se to dogodilo. Nautičari u Engleskoj i Australiji su također pokušavali ovakve stvari, iako je Australca zaustavila i kaznila policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:11