PROBLEMI U RAJU

U Grčkoj je izgorio hiperautomobil Jesko, a Koenigsegg upozorava kupce: Prestanite ih voziti

Još nije jasno što je uzrokovalo požar, ali vozač i suvozač su sigurno izašli iz automobila prije nego što je potpuno izgorio

Zapaljeni Koenigsegg Jesko

 YouTube ScreenShot

Superautomobili i hiperautomobili sami po sebi privlače gomilu pažnje. Stavite ih "na hrpu" zajedno i još više glava će se okretati, a ako se jedan od njih i zapali cijeli će svijet saznati za to. To se nedavno dogodilo u Grčkoj i izazvalo je šok u maloj ali izuzetno bogatoj Koenigsegg zajednici.

Požar se dogodio 15. lipnja oko 10 sati po lokalnom vremenu tijekom okupljanja superautomobila nazvanog "6to6 Europe Tour 2024." Jesko Attack, automobil snažan 1622 KS, koji se zapalio i potpuno izgorio bio je jedan od najistaknutijih na okupljanju. Napravljen je po specijalnoj narudžbi i nazvan Jesko NÜR Edition, te je pažnju privlačio golim karbonskim vlaknima i zlatnim umetcima na karoseriji.

Još nije jasno što je uzrokovalo požar, ali vozač i suvozač su sigurno izašli iz automobila prije nego što je potpuno izgorio.

Prema EggRegistryju, jedan od njegovih članova proslijedio je poruku Koenigsegga na telefone svih 28 vlasnika Jeska. “Zbog velikog opreza, molimo sve vlasnike i vozače Jeska da ne voze svoje automobile dok mi ne budemo imali priliku bolje razumjeti situaciju”, navodno stoji u poruci. Očito proizvođač automobila u ovom trenutku ne zna zbog čega je došlo do požara.

Bez sumnje, Koenigsegg već radi na otkrivanju razloga za požar i pravodobno će upozoriti vlasnike o svojim nalazima, ali oni do tada ne bi smjeli voziti svoje turbo skupe hiperautomobile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 17:42