KOJI JE NAJBRŽI?

Tri generacije japanske legende: Pogledajte utrku ubrzanja Mitsubishija Lancera VI, VII i X

YouTube kanal Officially Gassed organizirao je utrku ubrzanja kako bi odao počast legendarnom sportskom automobilu

Mitsubishi Lancer EVO VI, VII i X

 YouTube Screenshot

Mitsubishi Lancer Evo ostaje simbol jedne predivne ere na tržištu performansnih automobila kojim većinom dominiraju japanski proizvođači. Nažalost, model je sada umirovljen, a proizvođač više nema ambicija da ga oživi u bliskoj budućnosti. Preostaje nam samo da jednostavno nastavimo uživati u svih deset generacija sportske limuzine.

YouTube kanal Officially Gassed organizirao je utrku ubrzanja kako bi odao počast legendarnom sportskom automobilu, stavivši rame uz rame tri generacije Lancer Evolutiona. Sva tri automobila su modificirana i imaju različite izlazne brojke, što ovu drag utrku čini još uzbudljivijom.

18-minutni video prikazuje nam četiri različite utrke, uključujući test ubrzanja od 0 do 96 km/h, koji dokazuje da su sva tri natjecatelja slični u svojim performansama. Očekivano, najnoviji model pobjeđuje u toj utrci.

image

Mitsubishi Lancer EVO VI, VII i X

YouTube Screenshot

Zatim slijedi test na četvrt milje (402 metra), i opet, rezultati su vrlo slični. Naravno, najuzbudljivija utrka je izravna drag utrka u kojoj sva tri Evolutiona startaju istovremeno. Vrijedi spomenuti da Evo 10 ima najslabiji motor, ali to kompenzira svojom manjom masom i mjenjačem s dvostrukom spojkom. U ovoj utrci, Evo 10 stiže posljednji, ali postoji druga utrka koja mu daje drugu šansu. Ipak, ishod je isti, unatoč boljem vremenu za Evo 7 i Evo 10.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:37