OSVJEŽEN I MOĆAN

Toyota Land Cruiser: legendarni terenac s novim licem, snažnijim motorom i modernom tehnologijom

Snaga motora je povećana za 27 KS na 204 KS, dok je najveći okretni moment povećan za 50 Nm na 500 Nm
Toyota Land Cruiser
 Toyota

Uz nasljeđe iznimnih terenskih sposobnosti koje traje gotovo 70 godina, Toyotin legendarni Land Cruiser ostaje jedinstven po činjenici da objedinjuje izuzetnu kvalitetu, izdržljivost i pouzdanosti s terenskim sposobnostima bez premca i sve većom razinom prestiža, luksuza i udobnosti za kupca.

Dostupan u više od 190 zemalja širom svijeta - najviše od svih postojećih Toyotinih modela, Land Cruiserove terenske sposobnosti bez premca stvorile su mu granitnu reputaciju kao jednog od najčvršćih i najpouzdanijih terenskih vozila 4x4 te su ga učinile predvodnikom prodaje u som segmentu u brojnim europskim zemljama.

Unaprijeđeni Land Cruiser 2020. dodatno jača ovu reputaciju zahvaljujući snažnom, 2,8-litarskom dizelskom motoru, uz usvajanje tehnologije Stop & Start, poboljšana multimedijskog sustava i sklopa tehnologija za aktivnu sigurnosti Toyota Safety Sense te pridodavanjem paleti posebnog paketa Black koji se odlikuje iznimnim dizajnerskim pojedinostima.

image
Toyota Land Cruiser
Toyota

Dokazani 2,8-litarski, 4-cilindrični dizelski motor s common railom, DOHC i 16 ventila sada raspolaže s više snage i okretnog momenta. Najveća snaga je povećana za 27 KS na 204 KS pri 3000-3400 okr/min, dok je najveći okretni moment povećan za 50 Nm na 500 Nm pri 1600-2800 okr/min.

Motor je uparen s automatskim mjenjačem sa 6 brzina, koji Land Cruiseru omogućava najveću brzinu od 175 km/h te skraćuje vrijeme ubrzanja 0-100 km/h na 9.9 sekundi - poboljšanje od 3,0 sekundi u odnosu na prethodnike.

image
Toyota Land Cruiser
Toyota

S druge strane, usvajanjem Toyotine tehnologije Stop & Start prosječna potrošnja i emisija CO2 su smanjene - prva za 0,7 l/100 km, na 7,0 l/100 km, a potonja za 18 g/km, na 192 g/km.

U putničkoj kabini, razina opreme je podignuta kroz unaprijeđeni multimedijski sustav. Uz brži softver i odziv zaslona, dodirni zaslon i prilagodljivi početni prikaz, novi sustav nudi povezivanje aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto.

image
Toyota Land Cruiser
Toyota

Ovaj sustav se odlikuje funkcijom pretraživanja one-box, 3-godišnjim razdobljem pokrivenošću kartama s osvježavanjem. Internetske usluge uključuju izvještaje u stvarnom vremenu o internetskom prometu, Google tražilicu i dodatne obavijesti o kamerama za mjerenje brzine, parkiralištima, cijenama goriva i prognozi vremena.

image
Toyota Land Cruiser
Toyota

Land Cruiser se sada odlikuje drugom generacijom sklopa tehnologija za aktivnu sigurnost Toyota Safety Sense. Taj sklop je sada proširen uključivanjem sustava predviđanja sudara (Pre-Collision System - PCS) koji sadrži otkrivanje pješaka noću i biciklista danju te inteligentni prilagodljivi tempomat.

image
Toyota Land Cruiser
Toyota

Povrh ovih tehnoloških osvježenja, Land Cruiser nudi kupcima i više elegancije i veći prestiž kroz ponudu posebnog paketa Black u paleti modela.

Vanjske odlike ovog novog, opcijskog paketa Black uključuju maska hladnjaka i stražnja letvica u cijelosti od tamnog kroma - prvi takav detalj u obitelji Land Cruisera; crni okviri svjetala za maglu, poklopci vanjskih retrovizora i bočne letvice; te prozirni sklopovi stražnjih svjetala. Unutrašnjost je oplemenjena posebnom crnom, izvedbom središnje konzole i središnjeg tunela.

image
Toyota Land Cruiser
Toyota

Niti jedan drugi SUV ne može ponuditi jedinstvenu kombinaciju terenskih sposobnosti i cestovne dinamike kakvu nudi osvježeni Land Cruiser 2020. Sada ga, više nego ikada, njegov snažni izgled na cesti, poboljšane performanse i viša razina tehnologije u vozilu čine premium vozilom u segmentu 4x4 uz savršen spoj sposobnosti vožnje bilo kuda, udobnosti i profinjenosti. Automobil će se naći u domaćim salonima tijekom rujna kada će biti poznate i cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:05