JOŠ JEDAN TALENT

Teror u Hudom Biteku: Autobus bez pardona vozi lijevom stranom ceste - ‘Pa nije ovo Engleska!‘

Ovih dana pristiže jako puno videa i fotki neuobičajen situacija iz prometa s naših cesta (i plaža)

Autobus u Hudom Biteku

 screenshot

Video snimka iz mjesta Hudi Bitek nedaleko Brezovice u sastavu Grada Zagreba koju je snimio čitatelj autokluba.hr pokazuje autobus gradskog prijevoza koji vozi suprotnom stranom kolnika i to nekih dvadesetak sekundi. Stvarno neuobičajen prizor, priznajemo, a autobus se pritom tek u naselju vraća na desni prometni trak.

"Poslao sam vam ovaj video jer sam trljao oči i pitao se kako li je to moguće. Živimo li u Hrvatskoj ili Velikoj Britaniji?", rekao nam je čitatelj iznenađen neobičnom pojavom koju je vidio na lokalnoj cesti i dodao - "Desna kolnička traka je stvarno loša i neravna, no je li to razlog za ovakav rizik i to još vozila javnog prijevoza. Što da je netko jako brzo došao iz suprotnog smjera, primjerice na snažnom motociklu, bio bi sudar sigurno jer nije lako brzo nagnuti toliku grdosiju u desni kolnički trak, bez obzira na dobru vidljivost i što je u pitanju ravan dio ceste", završio je.

Mogli bismo se složiti. Ovih dana pristiže jako puno neuobičajen situacija iz prometa s naših cesta (i plaža), od vozača koji je zapeo na plaži na Murteru,onog koji je Pelješkom mostom vozio zaustavnim trakom, vozača koji je koristio hitni koridor i vozio Porsche za vatrogascima, preko onih vozača koji se na A6 uslijed tuče zaustavljaju ispod podvožnjaka i blokiraju promet, do cisterni na A1 koje pretječu promet zaustavnim trakom.

Ovim putem apeliramo, držite se prometnih propisa bez obzira na okolnosti, bolje je negdje stići kasnije nego nikad, te se ne izlažite rizicima, posebno sada u jeku turističke sezone kada su ceste krcate vozilima i kad nas stranice crne kronike gotovo svakodnevno podsjećaju da vozimo opreznije i mudrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:03