VIDEO

Tako se voze pokloni: Djed Božićnjak ovih blagdana dostavlja u relijaškoj ikoni Lanciji Stratos

U videu Djed Mraz vješto klizi legendarnim reli automobilom po uskim seoskim cestama, savršeno pokazujući za što je Stratos sposoban

Lancia Stratos

 YouTube Screenshot

Blagdansko vrijeme je pred nama, i kako bismo ga proslavili, ekipa iz Girarda & Co u Ujedinjenom Kraljevstvu je sastavila videozapis u kojem se Djed Božićnjak nalazi za upravljačem vrlo posebne Lancije Stratos.

Videozapis počinje tako što možemo vidjeti tipa kako dostavlja božićne darove u svojem klasičnom Mercedesu S-klasi. Nažalost, čini se kako on nailazi na mehaničke probleme, nakon čega odmah šalje poruku Djedu Božićnjaku, tražeći pomoć za isporuku darova.

Očito, Stratos nije baš tako praktičan kao Mercedes, te ne Djed Božićnjak ne može smjestiti poklone u kabinu, pa ih veže za krov. Ubrzo, čini se da Djed Mraz dodaje previše gasa, pa pokloni odlete i ostanu razbacani po cesti. Sljedećih nekoliko minuta vozač vješto klizi legendarnim reli automobilom po uskim seoskim cestama, savršeno pokazujući za što je Stratos sposoban.

image

Lancia Stratos

YouTube Screenshot

Kasnije vidimo kako Djed Božićnjak nestaje u tunelu, nakon čega se vraća po poklone i ponovno ih postavlja na krov. Ovaj put oni preživljavaju do božićne zabave.

Malo je trkaćih automobila poznatijih od Lancije Stratos, i iako nemamo konkretne detalje o ovom primjerku, možemo vidjeti da je opremljen rally svjetlima i da je završen u lijepoj nijansi crvene u kombinaciji sa zlatnim naplatcima. Pokreće ga 2,4-litreni atmosferski V6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:38