VIDEO

Struja protiv izgaranja: Može li Mercedes EQS pobijediti S-klasu na trkaćoj stazi?

Dok S-Klasa radi ono što biste očekivali, poput laganog podupravljanja, EQS je mnogo više razigran i osjetljiviji na gasu

Mercedes EQS i S-klasa

 YouTube Screenshot

Istina je da nitko neće kupiti jedan od ovih dva fundamentalno različita, ali opet toliko slična Mercedesa kako bi ih odvezao na trkaću stazu. Ipak, usporedba ova dva velika i udobna stroja koja predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost automobilskog luksuza na stazi ima određenu privlačnost.

image

Mercedes S-klasa

YouTube Screenshot

Prvi automobil na ovom testu, S-klasa, ultimativni je izdanak luksuza ‘trokrake zvijezde. Pokreće ga redni ‘šestak‘ od 441 KS (324 kW), te, s masom praznog vozila od 2065 kilograma, ima okretni moment od 520 Nm.

image

Mercedes EQS

YouTube Screenshot

S druge strane, potpuno električni EQS tehnološko je čudo i ima najveću bateriju od 108 kWh koja je trenutno dostupna u prodaji. To znači da ovaj EQS teži nevjerojatnih 2480 kilograma. Iako druge verzije imaju smiješne količine snage, ova, sa samo jednim motorom, isporučuje samo 335 KS (246 kW). Međutim, stvara zdravu količinu okretnog momenta od 570 Nm.

image

Mercedes EQS

YouTube Screenshot

Unatoč prednosti zakretnog momenta, čini se da je EQS, zbog svoje dodatne težine i manje snage u prvom krugu zaostaje za S-klasom. No, unatoč tome, Mat Watson iz CarWowa navodi kako misli da je EV zabavnije voziti. Dok S-Klasa radi ono što biste očekivali, poput laganog podupravljanja, EQS je u usporedbi s njom mnogo više razigran i osjetljiviji na gasu. Hoće li ta relativna prednost u dinamici ipak dovesti do boljeg vremena kruga? Saznajte u videozapisu ispod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:17