VIDEO

Strava na autocesti: Neoznačen zaustavljeni automobil uzrokovao lančani sudar kakav se ne pamti

Ostaje nejasno zašto na automobilu nisu bila aktivirana ‘sva četiri‘, ali je snimatelj pokušao upozoriti nadolazeće vozače svjetlom

Screenshot prometne nesreće

 YouTube Screenshot

Zastrašujuća lančana prometna nesreća dogodila se u Kaliforniji krajem prošlog mjeseca. U početku videozapisa možemo vidjeti stariju Nissan Altimu zaustavljenu na autocesti u ranim jutarnjim satima. Prije ove prometne, čini se kako je Altima sudjelovala u sudaru jer možemo vidjeti velika oštećenja na prednjem kotaču.

Ostaje nejasno zašto na automobilu nisu bila aktivirana 'sva četiri', ali je snimatelj pokušao upozoriti nadolazeće vozače trepćućim svjetlom koje je usmjeravao na Altimu. Iako je to možda bilo pametno, čini se kako je sve bilo uzaludno jer je prvo vozilo udarilo u Altimu.

Nakon ovog je uslijedilo mnogo 'bliskih' sudara, a jedan vozač je stvarno za dlaku izbjegao slupane automobile, da bi na kraju izgubio kontrolu nad vozilom i slupao se malo dalje. Možemo vidjeti kako se ovo stalno iznova ponavlja do dolaska ekipe Hitne pomoći.

U nesreći je sudjelovalo ukupno šest vozila, no čini se kako je većina vozača prošlo neozlijeđeno, jer su samo dvije osobe prevezene u bolnicu. Njihovo stanje je nepoznato, ali nadamo se da su ozlijede lakše.

Teško se snaći u ovakvoj situaciji. Kako spriječiti ostale automobile od zaletavanja u vaše vozilo? Vozači bi trebali aktivirati 'sva četiri', no čini se kako ona na Nissan Altimi nisu radila. Također, vrijedno je napomenuti da ne biste trebali hodati oko tog vozila na autocesti, već se skloniti na sigurno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:23