pogledajte video

Spretni tesar: Kćeri izradio drveni Audi Skysphere Concept i da, može ga voziti

Proporcije, detalji i skaliranje su odlični, ali ono što je najimpresivnije je umijeće potrebno da se ti svi detalji naprave

Audi Skysphere drvena replika

 YouTube Screenshot

U pothvatu koji bi ovom tati mogao donijeti titulu oca godine, Youtuber ND – Woodworking Art napravio je manju repliku konceptnog automobila Audija Skyspherea koja se može voziti.

Inače, konceptni automobili često nikada nisu namijenjeni za proizvodnju. Oni guraju kućni dizajn i ideje naprijed, ali često s fizičkim ili tehnološkim granicama koje onemogućuju masovnu proizvodnju, što znači da većina nas nikada neće voziti jednog. Ali za kćer voditelja ovog kanala, to baš i nije istina.

Audi Skysphere jedan je od najambicioznijih konceptnih automobila iz Ingolstadta u posljednjih nekoliko godina. Riječ je o električnom roadsteru s pogonom na stražnje kotače s proporcijama koje pristaju dugim, niskim automobilima iz zlatnog doba auto dizajna prije II svjetskog rata, ali sada s ultramodernom opremom.

Ispred A-nosača, karoserija se izvlači i uvlači ovisno o načinu vožnje, koristeći praznine na karoseriji koje su prisutne od vrata i prednjeg poklopca. Auto je prilično cool, a promjenjivi međuosovinski razmak zapravo funkcionira samo na konceptu.

Prema tome, ovaj otac je zaista napravio zapanjujući posao replike Audijeva koncepta. Proporcije, detalji i skaliranje su odlični, ali ono što je najimpresivnije je umijeće potrebno da se ti detalji naprave. Za izradu automobila od nule izrađenog od drveta trebalo je dva i pol mjeseca. Gledanje procesa sažetog u 13-minutni video još je zapanjujuće, pokazujući raznolikost alata i vještina korištenih za izradu replike dječje veličine. Svala čast!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:44