VIDEO

Skupo ili bagatela? Evo koliko stoji redovno održavanje Bugattija Chirona u razdoblju od 10 godina

Novi video iz The Hamilton Collection prikazuje koliko bi koštalo posjedovanje Chirona kroz jedno desetljeće, i nije jeftino, ali ni skupo

Bugatti Veyron i Chiron

 Bugatti

Kupnja automobila samo je pola posla kada se radi o posjedovanju vozila. Naravno, potrebno ih je redovito održavati, a tu se mogu dogoditi i nevjerojatno skupi popravci. Cijene održavanja često rastu zajedno s cijenom automobila, a Bugatti Chiron vrijedan 3 milijuna eura očekivano je skup za održavanje.

Novi video kanala The Hamilton Collection prikazuje koliko bi koštalo posjedovanje Chirona kroz jedno desetljeće, i nije jeftino, ali također nije ni tako skupo kao što biste mogli zamisliti.

Nakon što ste ga kupili, Bugatti za Chirona nudi četiri godine besplatnih usluga održavanja. Godišnji servis Chirona iznosi 10.700 eura, a uključuje promjenu ulja i filtera ulja, zamjenu baterije na ključu, zamjenu filtra kabine i kočione tekućine.

Veliki servis se odrađuje nakon četiri godine, a vlasnik bi ga morao odraditi barem jednom u prvih 10 godina. Košta oko 31.000 eura, a uključuje promjenu ulja prednje i stražnje osovine, promjenu ulja i filtera mjenjača, svježi filter zraka motora, promjenu pogonskog remena, svjećice, promjenu hidrauličkog ulja i filtera te novu rashladnu tekućinu.

Bugatti također preporučuje promjenu guma svakih pet godina, što dodaje dodatnih 8000 eura. Šest godina troškova održavanja, nakon prve četiri godine, ukupno iznosi 86.000 eura. Komplet guma dovodi tu brojku do oko 93.000 eura. Međutim, to ne uključuje cijenu stvari koje nisu pokrivene jamstvom ili servisom. Zamjenski ključ Bugattija košta 12.703 eura, dok su kočnice i diskovi 44.000 eura.

image

Bugatti Chiron

Bugatti

Videozapis također naglašava koliko bi koštala zamjena pogonskog sklopa, budući da je to nešto što bi vlasnik mogao morati učiniti dugo nakon prvih 10 godina vlasništva. Chironovo 8,0-litreni W16 srce košta više od 800.000 eura za zamjenu, što je za oko 234.000 eura više od Veyronovog motora. To su velike brojke, ali Chiron je skupo inženjersko i umjetničko djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:30