SPORTSKI NASTUP

Škoda kratkim videom najavila Monte Carlo izvedbu Fabije: Premijera zakazana za 15. veljače

Unatoč bogatoj povijesti relija, vrhunski supermini bit će ograničen na vizualne nadogradnje, bez značajnih mehaničkih preinaka

2022. Škoda Fabia Monte Carlo (skica)

 Škoda

Krajem 1930-ih godina Škoda je inaugurirala seriju Monte Carlo popularnim posebnim izdanjem kako bi obilježila drugo mjesto trkaćeg automobila na reliju Monte Carlo 1936. za vozila s motorima do 1,5 litara. Do 1977. godine, kultni 130 RS postigao je dvostruku pobjedu na reliju Monte Carlo za klasu do 1,3 litre. U devedesetima su Favorit i Felicia ostvarili dvostruke pobjede.

Kasnije je stigao i najuspješniji trkaći automobil marke – Fabia. Ona je uspjela na nekoliko različitih 'podija' prije nego što je Fabia Super 2000 trijumfirala u svojoj klasi na reliju Monte Carlo 2013. godine. Sljedeća Fabia specifikacije R5 za Rally2 bila je prva u kategoriji WRC2 u istoj utrci 2017. i 2018. godine.

image

2022. Škoda Fabia Monte Carlo

Škoda

Slijedeći tjedan održat će se premijera Fabie Monte Carlo, cestovnog automobila koji će stajati uz slične verzije Scale i Monte Carla. Unatoč bogatoj povijesti relija, vrhunski supermini bit će ograničen na vizualne nadogradnje, a ne na neke značajne mehaničke preinake – možda tvrđi sportski ovjes sa smanjenom visinom vožnje, ali bez veće snage.

image

2022. Škoda Fabia Monte Carlo (skica)

Škoda

Umjesto toga, Fabia Monte Carlo će dobiti prilagođeni set najvećih dopuštenih kotača dostupnih za najnoviju Fabiu, poput 18-inčnog seta. Škodin ekvivalent Polo R-Line dobit će niz crnih detalja, kao i izdašan popis standardne opreme. Monte Carlo oprema bit će najuzbudljivija od svih budući da češka marka ne planira vratiti Fabiu RS.

Na prethodnim teaser slikama mogli smo vidjeti polugu mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa, što znači da će Fabia Monte Carlo biti dostupna s 1.0 TSI motorom. Ipak, sigurni smo da će Škoda htjeti reklamirati ovaj automobil s većim četverocilindričnim motorom i DSG-om od 150 KS.

image

2022. Škoda Fabia Monte Carlo (skica)

Škoda

Što se tiče cijena, očekujemo nešto više od 20.000 eura (150.000 kuna) koje Škoda naplaćuje za Fabiu 1.0 TSI DSG. Prodaja će započeti kasnije ove godine nakon službene premijere za tjedan dana od danas, 15. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 18:33