VIDEO

Sablasni kosac: Noćno ubrzanje do 320 km/h na Autobahnu za Audi RS Q8 od 1000 KS je čista igra!

Ne postoji čak ni jedna MTM oznaka na automobilu, zbog čega bismo ovaj model sa sigurnošću mogli nazvati ‘sleeperom‘

MTM Audi RS Q8

 YouTube Screenshot

Nekada je okrugli broj od 300 km/h bio rezerviran samo za superautomobile i eventualno neke modificirane jurilice. Ovih dana tu brojku postižu i neki glomazni luksuzni crossoveri. Jedan od njih je MTM-ova prerada Audi RS Q8.

Počnimo s nekim statistika o standardnom Audiju RS Q8. Crossover težak dvije i pol tone koristi 4,0-litreni twin-turbo V8 koji je bio prisutan u nekoliko automobila Volkswagen Grupe. U ovoj šasiji, sposoban je proizvesti 600 KS i 800 Nm okretnog momenta. Unatoč navedenoj težini, V8 je sposoban dostići stotku za manje od četiri sekunde.

MTM je te brojke s paketom ‘Stage 4‘ povećao na četveroznamenkastih 1000 KS i 1249 Nm okretnog momenta. Ovi brojevi omogućavaju hvatanje stotke u niskom rasponu od tri sekunde. Za usporedbu, malo lakši RS6 Avant sa sličnim modifikacijama isti sprint odrađuje za 2,8 sekundi.

image

MTM Audi RS Q8

YouTube Screenshot

No možda je najbolja stvar kod MTM-tuniranog RS Q8 njegova vanjština. Modificirani crossover ne dolazi uz mnoštvo divljih ukrasa ili glomaznih body kitova. Vozi se nešto niže od standardnog modela, a koristi još uvijek tvorničke opcijske naplatke. Ne postoji čak ni jedna MTM oznaka na automobilu, zbog čega bismo ovaj model sa sigurnošću mogli nazvati ‘sleeperom‘.

image

MTM Audi RS Q8

YouTube Screenshot

Dakle, koliko brzo može MTM RS Q8 ubrzavati na Autobahnu? Ekipa iz MotorOliTV-a su ga posudili od tuning kompanije kako bi saznali. Malo upozorenje – prema GPS očitanju ne dostiže baš magičnu brojku od 330 km/h, ipak, videozapis je svejedno prilično impresivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 20:17