Sve vrjedniji

Rijetki ‘japanski Hummer‘ ‘plaćen zlatom‘: Toyota Mega Cruiser prodan za 2,4 milijuna kuna

Civilni primjerak vojnog kamiona nedavno je stavljen na dražbu u SAD-u na kojoj je ostvario cijenu od 310.000 dolara

1996. Toyota Mega Cruiser

 Cars and Bids

Toyota Mega Cruiser, poznata i kao japanski Hummer i možda najbolji Toyotin terenac, doista je rijedak prizor. Sada je jedan civilni primjerak vojnog kamiona stavljen na dražbu u SAD-u na kojoj je ostvario cijenu od 310.000 dolara (2,4 milijuna kuna).

image

1996. Toyota Mega Cruiser

Cars and Bids

Vjeruje se da je samo 1500 od 3000 Mega Cruisera proizvedenih između 1995. i 2001. bilo civilne inačice, a ostatak je bio rezerviran za vojnu uporabu (kodno ime BXD10). Ovaj primjerak je još posebniji, jer je jedan od rijetkih koji su pretvoreni u konfiguraciju s volanom na lijevoj strani.

image

1996. Toyota Mega Cruiser

Cars and Bids

Prema popisu na stranici Cars and Bids, uvezen je iz Kazahstana i dolazi s tek 90.900 prijeđenih kilometara.

Mega Cruiser je zapravo veći od Hummera H1, dugačak je 5090 mm, širok 2169 mm i visok 2075 mm. Osim toga, zahvaljujući Toyotinom inženjerstvu, pola je tone lakši od svog američkog rivala - teži "samo" 2,9 tona.

image

1996. Toyota Mega Cruiser

Cars and Bids

Unutar kabine, koja je podijeljena masivnim središnjim tunelom baš kao kod H1, nalazimo četiri sjedala, kožne presvlake, aftermarket stereo sa subwooferom montiranim u prtljažniku, električne prozore, grijana sjedala, LED rasvjetu, hladnjak, stol na uvlačenje, skup zaslona na nadzornoj ploči i još tri zaslona postavljena na krov straga. Što je još važnije, u prtljažnom prostoru je krevet, gdje možete odrijemati, opustiti se, gledati omiljene TV emisije ili slušati glazbu.

image

1996. Toyota Mega Cruiser

Cars and Bids

Snaga dolazi iz 4,1-litrenog četverocilindričnog turbodizelskog motora koji proizvodi 155 KS (114 kW) i 382 Nm okretnog momenta koji se prenosi na sva četiri kotača putem četverostupanjskog automatskog mjenjača. Značajke uključuju neovisni ovjes s mekšom postavom u civilnoj verziji, portalne osovine, unutarnje kočnice, upravljanje na sva četiri kotača i sustav za napuhavanje guma.

Doug de Muro zapravo je recenzirao ovu specifičnu Toyotu Mega Cruiser prije nego što je vozilo promijenilo vlasnika na njegovoj aukcijskoj web stranici. Ljudi u SAD-u prvi put su dobili priliku uvesti terenski automobil 2020. godine, što bi moglo značiti da ćemo možda vidjeti još nekoliko ovih mega-rijetkih terenaca kako stižu na obale SAD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:05