FOTO, VIDEO

Prvi razbijen: U Španjolskoj već stradao britanski sportski hibrid McLaren Artura od 680 KS

Britanski superautomobil koristi plug-in hibridni pogon s 3,0-litrenim twin-turbo V6, sposobnim za 680 KS i 720 Nm momenta

McLaren Artura

 McLaren

Sudar s potpuno novim automobilom sigurno je teško iskustvo za vozača, bez obzira je li riječ o superautomobilu. U Španjolskoj je u prometnoj nesreći stradala plava McLaren Artura, nakon što se sudarila sa srebrnim BMW-om Serije 3 (E90). Zanimljivo je kako je riječ o prvoj prijavljenoj nesreći novog modela britanskog superautomobila sa središnje smještenim motorom. Na sreću, nitko nije ozlijeđen jer su se oba automobila kretala manjom brzinom.

Fotografiju i videozapis prometne nesreće na Instagramu je objavljen na profilu supercar.fails, a na njima možemo vidjeti Arturu britanskih registarskih oznaka s upravljačem na desnoj strani kako razbijena stoji na krivoj strani ceste. Ispred nje je BMW Serije 3 E90 generacije (2005. - 2011.), a okolnosti nesreće ostaju nepoznate. Sve činjenice ukazuju na krivnju vozača McLarena.

image

McLaren Artura

McLaren

Kako bi se popravila, Arturi će trebati novi branik, poklopac motora i prednja svjetla. Iako se šteta čini prilično ozbiljnom, nadamo se da monokok od karbonskih vlakana i pogonski sklop nisu stradali. S obzirom na plavu nijansu i britanske registarske oznake, ovo bi mogao biti press automobil koji je sudjelovao na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine. Proizvođači automobila inače koriste press automobile za probne vožnje s potencijalnim kupcima, ali ne znamo je li to ovdje bio slučaj.

image

McLaren Artura

McLaren

Za podsjetnik, McLaren Artura je predstavljena u veljači ove godine, a isporuke su počele prije nekoliko tjedana. Koristi plug-in hibridni pogon koji se sastoji od 3,0-litrenog twin turbo V6 motora, elektromotora ugrađenog unutar osamstupanjskog sustava prijenosa i litij-ionske baterije od 7,4 kWh. Kombinirana snaga Arture je 680 KS (500 kW) i 720 Nm okretnog momenta, čime sprint do stotke britanski superautomobil odrađuje za točno 3 sekunde.

image

McLaren Artura

McLaren

Prilikom premijere, Iz McLarena su naveli kako je predstavljanje Arture jedan od ključnih trenutaka u povijesti tvrtke, jer nagovještava kako će izgledati budućnost, a ako je suditi prema superautomobilu - gledamo u sve zeleniju budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:32