VIDEOIGRE

Prošlo je 7 godina nakon što je predstavljen Mario Kart 8! Danas ostaje druga Nintendova igra!

Mario Kart 8 prodan je u 37 milijuna primjeraka, u čemu je velikim dijelom pomogla posljednja Nintendova igraća konzola – Switch
Mario Kart 8
 YouTube Screenshot

Nintendove trkaće igre poput Mario Karta imaju trajnu snagu. Mnogi od nas sjećaju se kako su sjedili nekoliko centimetara od televizora i igrali nešto iz ove franšize. Sedam godina kasnije, Mario Kart se i dalje prodaje.

Kotaku je nedavno objavio statistiku po kojoj Nintendovim ljestvicama i dalje dominira Mario Kart 8. Iako na prvu ovo ne zvuči iznenađujuće, uzmite u obzir da je videoigra prvi put predstavljena 2014. godine, što znači prije 7 godina.

Mario Kart 8 prodan je u 37 milijuna primjeraka, u čemu je velikim dijelom pomogla posljednja Nintendova igraća konzola – Switch. Međutim, Mario Kart 8 nije dobila neka značajnija ažuriranja osim što je iskoristio Nintendova generacijska poboljšanja, no čini se kako su igrači i dalje zaluđeni karting utrkama s poznatim likovima s kojima su odrasli.

Uz to, igra nastavlja dominirati ljestvicama iako Nintendo objavljuje nova izdanja poput Mario Golf: Super Rush i druge. 'Iako je New Pokemon Snap u svom prvom punom tromjesečju prodaje pobijedio Mario Kart s 2 milijuna prodanih primjeraka, Mario Kart 8 nije previše zaostajao unatoč svojim godinama, s 1,7 milijuna prodanih primjeraka u istom razdoblju'.

Iako nema previše elegantnu grafiku poput drugih trkaćih videoigara poput Forze i Gran Turisma, jednostavna je i dobro osmišljena, a efekt nostalgije također igra svoju ulogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:37