Pogledajte VIDEO

Proširena karoserija i uklonjena pop-up svjetla: Ovako izgleda F40 s potpisom Liberty Walka!

S obzirom na rijetkost i kolekcionarstvo modela, teško je zamisliti da netko ugradi komplet proširene karoserije na Ferrari F40

Liberty Walk Ferrari F40

 Liberty Walk

S obzirom na rijetkost i kolekcionarstvo modela, teško je zamisliti da netko ugradi komplet proširene karoserije na Ferrari F40. Međutim, japanski tuner Liberty Walk premijerno će predstaviti takvu kreaciju 13. siječnja na Salonu automobila u Tokiju. Tvrtka već ima rendere kako modificirani superautomobil izgleda.

Komplet karoserije sastoji se od novog prednjeg poklopca, poklopca prednjih svjetla, bočnih pragova i širih blatobrana.

Revidirani dizajn dodaje veliki otvor Ferrarijevom poklopcu motora i stavlja jedan NACA kanal u središte, umjesto dva na originalnom dizajnu. "Pop-upovi" su uklonjeni.

Već veliko stražnje krilo dobiva dodatni element na vrhu, a Liberty Walk difuzor nalazi se na bokovima originalnog ispušnog otvora ovalnog oblika.

image

Liberty Walk Ferrari F40

Liberty Walk

Zanimljivo je da Liberty Walk već ima web stranicu na kojoj prodaje ovaj body-kit. Cijena je još uvijek dostupna isključivo na zahtjev, i ostaje nejasno hoće li superautomobil dobiti dodatne izmjene pogonskog sklopa i unutrašnjosti do premijere u Tokiju.

Osim toga, Liberty Walk je smanjio visinu automobila tako da kotači u potpunosti ispunjavaju otvore, a automobil praktički struže tlo.

Iako to sve izgleda privlačno, vjerujmo kako nedostatak udaljenosti od tla zapravo uvelike otežava vožnju nevjerojatno snažnog i potpuno analognog automobila.

image

Liberty Walk Ferrari F40

Liberty Walk

Prisjetimo se, F40 je predstavljen davne 1987. godine u znak obilježavanja Ferrarijevih 40 godina poslovanja u to vrijeme. Ispostavilo se da je to bio posljednji model sa značajnim doprinosom Enza Ferrarija prije njegove smrti u kolovozu 1988. godine.

image

Liberty Walk Ferrari F40

Liberty Walk

Ispod klinastog dizajna, F40 ima twin-turbo 2,9-litreni V6 s tvorničkom snagom od 478 KS (351,5 kW) i 577 Nm okretnog momenta. Ručni mjenjač s pet brzina bio je jedina dostupna opcija u to vrijeme.

image

Liberty Walk Ferrari F40

Liberty Walk

Promotivni video Liberty Walka pokazuje da tvrtka ima više od samo ovog F40 za Tokyo Auto Salon.

Za izložbu se pripremaju tajna Mazda s ulaštenim rotaryjem, modificirani Lexus LX 600, Lamborghini Murcielago i tajanstveni Nissan. Tvrtka također surađuje s Playboyem na projektu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:23