RIJETKA PRILIKA

Prodaje se jedan od sedam Jaguara C-X75 korištenih za Bondov nastavak ‘Spectre‘, a evo i cijene

Riječ je o jednom od ukupno sedam kaskaderskih automobila korištenih u filmu, i da bi stvar bila još bolja, nosi broj šasije ‘007‘

Jaguar C-X75

 Simon Drabble Cars

Jaguar je obećao da će C-X75 biti izvrstan automobil, ali nažalost nikada nije došao na proizvodnu traku. Međutim, ako imate viška 7.7 milijuna kuna, možete postati vlasnik jednog posebnog primjerka koji je 'glumio' u najnovijem nastavku James Bonda Spectre.

image

Jaguar C-X75

Simon Drabble Cars

Naime, Jaguar je konceptni C-X75 prvi put predstavio davne 2010. godine uz pomoć Williams Advanced Engineeringa. Koncept je u hibridnom obliku isporučivao 778 KS, a planovi za benzinski pogon u kombinaciji s četiri elektromotora objavljeni su u svibnju 2011. godine.

image

Jaguar C-X75

Simon Drabble Cars

Nažalost, projekt je obustavljen krajem 2012. godine zbog globalne ekonomske krize, a obavijest je još više rastužila zaljubljenike nakon što je otkriveno da prototipi C-X75 isporučuju čak 890 KS, što je dovoljno da ga održi konkurentnim s Porscheom 918 Spyderom, McLarenom P1 i LaFerrarijem.

image

Jaguar C-X75

Simon Drabble Cars

C-X75 o kojem danas pišemo bio je jedan od ukupno sedam kaskaderskih automobila korištenih u 'Spectri', i da bi stvar bila još bolja, nosi broj šasije '007'. Iako izgleda kao da pravi prototip kojeg je Jaguar razvio, ne koristi hibridni pogon već srednje postavljeni V8.

image

Jaguar C-X75

Simon Drabble Cars

Primjerak se prodaje putem kuće Simon Drabble Cars iz Velike Britanije, a njima ga je direktno nakon snimanja filma prodao Jaguar Land Rover.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:05