VIDEO

Prešao je gotovo 900.000 km: Ovo je E39 BMW M5 s najvećom kilometražom na svijetu

Vlasnik automobila tvrdi da ima originalni nikad otvaran motor s originalnom vodilicom razvodnog lanca

BMW M5

 Youtube screenshot

Kada je riječ o automobilima visokih performansi, unatoč tome što su stvoreni za užitak u vožnji, mnogi od njih većinu svog života često stoje u garažama. Druga, praktičnija vozila poput sportskih limuzina kao što je BMW M5 mogu imati više kilometara, ali ovaj E39 BMW M5 je ipak jedna razina više.

Naime, ovaj BMW M5 iz 2002. ima 542.500 milja (873.069 km) na brojaču kilometara! Da, dobro ste pročitali, gotovo 900.000 kilometara na 20 godina staroj BMW limuzini visokih performansi iz M odjela.

To je dovoljna kilometraža da obiđete Zemlju 21 put ili da se vozite od Zemlje do Mjeseca 2,27 puta.

U videu je pokazan na nekoj manifestacije poput sajma automobila i po svemu, ovaj je E39 M5 vjerojatno primjerak s najvećom kilometražom na svijetu.

Kad se sve uzme u obzir, M5 je u prilično dobroj formi, pri čemu ni Sterling siva boja ni karoserija nemaju nikakvih ozbiljnih nedostataka, a smeđa unutrašnjost zadržala je svoju izvornu boju i ostala uglavnom bez nabora. Osim činjenice da automobilu nedostaje poklopac (namjerno, jer se navodno radi na njemu), zapravo izgleda da je u prilično dobrom stanju.

Vlasnik automobila tvrdi da ima originalni motor s originalnom vodilicom razvodnog lanca i da iznenađujuće nije bilo potrebno otvaranje motora i generalka tijekom njegova životnog vijeka od gotovo 900.000 kilometara. Budući da izvorno razvija 400 KS i ima najveći okretni moment od 500 Nm, bilo bi zanimljivo provjeriti koliko je još snage ostalo u ovom 4,9-litarskom V8 stroju nakon svih ovih godina i kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:26