VIDEOIGRE

Pregled WRC-a 10: Razočaravajući nastavak koji nije dostojan svog prethodnika?

WRC 10 je sada dostupan za PC i sve glavne igraće konzole, uključujući Xbox One i Series X/S, PlayStation 4/5 te Nintendo Switch
WRC 10 (screenshot igre)
 WRC

WRC 10 sada je dostupan za prethodne i trenutno konzole te PC, a riječ je o ugodnom rally naslovu koji izgleda dobro te je izrazito sveobuhvatan zahvaljujući načinu rada koji pokriva vožnju, izgradnju i upravljanje cijelim trkaćim timom. Međutim, nastavak nije sjajan, jer čini jednu fatalnu grešku.

image
WRC 10
WRC

Problem je što je prethodni WRC 9 mnogo bolji od ‘Desetke‘, zapravo je riječ o najboljoj igri franšize koja je najnovijem nastavku postavila visoke kriterije. Iako WRC 10 nudi iskustvo vožnje koje izaziva osmijeh i nije tako kompleksan kao DiRT Rally 2.0, no pitanje je očigledno: ako je WRC 10 samo jednak WRC-u 9, zašto kupiti novi?

image
WRC 10 (screenshot igre)
WRC

Dobra stvar je što je tu dodatni sadržaj koji se fokusira na povijest Svjetskog reli prvenstva. Osim što možete proći kroz 19 klasičnih relija u povijesnom načinu rada, možete uskočiti u mnoštvo povijesnih pozornica, koje uključuju Akropolis i San Remo.

image
WRC 10 (screenshot igre)
WRC

Što se tiče dostupnih automobila, zahvalni smo na Toyoti Celici, ali moramo istaknuti nedostatak nekih klasičnih Fordova poput Sierre Cosworth, Escort ili RS200. Tu je i nedostatak nekih Subarua i Mitsubishija, od kojih su dostupne samo pojedinačne izvedbe WRX-a i Evo-a. WRX Colina McRaea iz 1997. je dostupan, ali samo za one koji su unaprijed naručili igru.

image
WRC 10 (screenshot igre)
WRC

Sve ovo moglo bi se podnijeti da je WRC 10 stigao uz neka poboljšanja u području fizike, tempa, povratnih informacija gaming volana ili modificiranja automobila. Igra uvelike promovira Fanatec, koji je superiorniji gaming volan od Logitecha. Pronalaženje ravnoteže između odgovora upravljača i proklizavanja gotovo je nemoguće, te se prijelaz s masivnog podupravljanja na snažno prekoračenje bez upozorenja i dalje događa.

image
WRC 10 (screenshot igre)
WRC

Bilo kako bilo, WRC 10 je u suštini dobra igra. Nije savršena, ali će ljubitelji relija moći pronaći sve dobro što nudi. Kao što smo naveli, najveća greška je što se ne osjeća različitom od svog prethodnika, odnosno kao nova igra. Uz to, čak i dolazi uz neke nedostatke u odnosu na WRC 9. WRC 10 je sada dostupan za PC i sve glavne igraće konzole, uključujući Xbox One i Series X/S, PlayStation 4/5 te Nintendo Switch.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:25